Mina 5 bästa budgettips inför en resa

Genom åren har jag gjort oändligt många resor. Tyvärr kan det ställa till då man inte har en resekompis, ska jag åka eller inte? Många skyller på ”ekonomin” men för mig är en resa en destination. En destination som kommer lära mig mycket, väldigt mycket. Jag har i alla fall insett att man kan resa själv eftersom det finns alltid andra i samma situation, det gäller bara att skapa tillfälle och få ut det bästa av resan. Efter ha läst en artikel hos Expressen bestämde jag för mig att dela med mig av mina fyra bästa budgettips som du verkligen kommer att uppskatta, varsig du reser ensam eller med några vänner.

1. Dela vandrarhem eller hotellrum
Känner resesällskapet varandra bra så kan ni spara mycket pengar på att dela samma rum speciellt på de finare hotellen t.ex. fyrstjärnigt. På så sätt får du och din vän ett par sköna nätter på ett fräscht ställe och kan istället spendera de sparade pengarna på roligare aktiviteter.

2. Förhandla ner priset på samtliga färdmedel
Du kommer att resa mycket med lokaltrafik på resan och i många länder är det vardagligt att pruta på priset när ni exempelvis ska åka taxi. Gör detta till en vanesak att alltid försöka få till ett billigare pris, se det som en utmaning. Men va försiktig och säg inte överdrivet låga summor. Försök hålla dig till rimliga siffror.

3. Ät inhemsk mat med lokalbefolkningen
Självklart ska du uppleva hela kulturen därför ska du alltid äta inhemsk mat med lokala befolkningen. Mitt bästa trick är att alltid gå till restauranger som har fullt upp, ett tecken på att de server bra mat.

4. Samla på dig poäng och få återbäring.
Du kan tjäna pengar på din egen resa. Detta gör du genom att skapa dig ett kreditkort som är anpassad för resor utomlands och förutom att det inte ger dig några extra avgifter varje gång du använder det så kan du passa på att välja att dina förmåner ska exempelvis vara gratis hotellnätter eller billigare flygresor eller t.o.m. kontanter som återbäring. Dessa kan du använda på resan eller i framtiden.

Målsättning med mina budgettips är inte att du ska spara pengar utan att du ska få ut mer av din resa genom att nyttja små möjligheter som ger det lilla extra under vistelsen. 

About Ebbao_swe 1 artikel
Life is all about traveling!

Var den första som kommenterar

Svara till