Fem måsten när du besöker Malta – och som kanske får dig att stanna kvar

Semesterparadiset Malta har blivit allt mer populära att besöka under de senaste åren från skandinaviska turister som gärna besöker ön under sommarmånaderna. Det är billigt, det är solsäkert och ett partyliv som ingen svensk stad kan ge. När du är där, så är det vissa ställen du måste besöka, det är troligtvis det som kommer få dig att komma tillbaks för ett nytt besök – och vem vet, du kanske bosätter dig på Malta? Här är en kort lista över topp 5 saker du bör göra under tiden du är på semester i Malta, för att verkligen maximera din upplevelse!

 Att besöka huvudstaden Valletta

Man kan ju inte åka till Malta utan att besöka huvudstaden Valletta. Att bara gå på gatorna så har du gjort ett besök på en 7000-årig historia, med gamla kyrkor och hus som fortfarande finns kvar. Då Malta är ett katolskt land, hittar du fina gamla kyrkor mitt i stan som du borde besöka, en av de är St.Johns Cathedral, som är väldigt uppskattat hos invånarna i Valletta och övriga Malteser. Vill man ha något mer modernare kan man gå vidare till de mer moderna gatorna, där du hittar fashionabla affärer med mera.

Gozo

Gozo är ett populärt ställe för turister att åka till, med cirka en timmas buss från partygatorna i St.Julians kommer du till Gozo. Åker du till Gozo kommer du hitta flera båtturer som tar dig till Camino, där finner du en spektakulär lagun. Orkar du inte med det kan du alltid ta det lugnt på Gozo´s fina stränder. Här finns flertal utmärkta restauranger eller hotell för er som kanske inte är sugna på att festa när ni är på Malta och vill hellre ta det lugnt.

St.Julians

St.Julians är för er som tycker att semester är för att festa, träffa folk och köpa billig dricka. Då är St.Julians erat ställe. Partygatan är enda lång sträcka fyllda med nattklubbar och barer, som alla är gratis att gå in till. Med gratis Wi-fi som sträcker sig runt stadsdelen behöver du aldrig vara oroad att inte var uppkopplad. Här finner du också bra shoppingställen, bra restauranger och mycket folk.

Dykning

Är du intresserad av att dyka i Maltas varma vatten eller är du kanske en erfaren dykare?. Malta erbjuder många dykningstillfällen då det finns utspritt lite överallt runt ön där man kan dyka. Förutom i Gozo, kan man också dyka i vattnet i närheten av St.Julians eller Sliema som ligger ett stenkast bort.

Hypogeum Tempel

Vill du vara riktigt kulturell så rekommenderar vi ett besökt till Hypogeum Templet i Paolo. Templet är med UNESCOS världsarvslista och är ett måste under ditt besök på Malta. Templet som daterar sig 3600 år tillbaks i tiden erbjuder hemliga gångar, underjordiska hallar och passager. En riktigt spännande upplevelse och något man gör en gång i livet.

Förutom det, så är det maltesiska folket väldigt turistvänligt och många pratar flytande engelska. Priserna jämfört med Malta-Sverige är odiskutabla, Malta har lägre priser för allt. Ett restaurangbesök går nästan inte över 10 Euro, om du inte besöker finare restauranger. En bussresa går på 13 kronor och sprit och öl är så billigt att du får två  drinkar för priset av en.

Vem vet, skulle du förälska dig i ön så kanske du också får för dig att stanna kvar. Den branschen där svenskarna på ön oftast arbetar inom är inom spel och igaming. Skulle du få för dig att jobba på Malta så är chanserna högst troliga att även du kommer hamna inom en liknande bransch. Jobbmöjligheterna är således många.

Vill du komma i kontakt med arbetsgivarna direkt så rekommenderar vi LinkedIn eller Facebooksidan Maltasvenskar jobb. Till din hjälp finns också rekryteringsfirmorna Betting Connections och Pentasia som specialiserar sig på jobb inom spelbranschen.

För mer information rekommenderas du ta del av informationen som finns på VisitMalta, Maltas nationella turistinformatör.

Gör som tusentals andra svenskar om året – åk till Malta och bli förälskad!

About Daniel Fjällskog 1 artikel
Daniel Fjällskog, en typisk "Maltasvensk" som bor och arbetar på Malta. Älskar litteratur, musik och golf.

Var den första som kommenterar

Svara till