Tågluff i Europa 2016 del 1

Tanken på att tågluffa har alltid fascinerat mig, inte minst med den frihetskänsla upplägget utlovar. Planen var att börja i Amsterdam och sedan fokusera på central- och östeuropa. 2016 gjorde jag en stadig europtrip med flera spännande stopp.

Amsterdam

Liberala Amsterdam är en märklig upplevelse. Samtidigt som innerstaden är vacker med alla kanaler och smala hus är det tydligt att den liberala drogpolitiken har sina baksidor. Dock är aldrig stämningen hotfull. Här finns också många coola second hand-butiker och vinylaffärer.

Hyrde en cykel och begav på mig en trevlig utflykt. Såg bland annat vackra blomfält och så passade jag på att besöka några museum med. Vad finns det mer att säga. Käkade gudomligt goda pannkakor och besökte Anne Franks hus med. Det var otroligt fascinerande.

Wien

Precis som Amsterdam var Wien ett fantastiskt vackert resmål. Här kändes det ännu renare och friskare. Något som givetvis utmärkte staden var alla anrika konditorier, som visade upp enastående bakverk. Jag var exempelvis på legendariska café Demel, kan inte annat än att rekommendera en visit.

Sedan finns det ju så mycket musik och kulturhistoria här. Bara att besöka slotten och gå i Mozarts fotspår är häftigt. Reagerade också på de kompetenta gatumusikanterna som framförde klassiska stycken lite här var på stans gator.

Berlin

Berlin är en oerhört häftig stad. Här finns den där punkiga attityden och så mycket historia. Inte minst från krigstiden. Var och kollade på delar av Berlinmuren och sen gick jag på en riktigt cool undergroundklubb som sedan skulle stängas ner. Hörde ett tungt band där som hette Uno Soul.

Testade givetvis en curry wrust och hängde en hel del i Krutzberg, som är något av turkisk motsvarighet till Chinatown. Coolt område. Många anarkister som slagit upp läger och sen den där sprudlande mångkulturen. Matmarknader, vattenpipor.

2 kommentarer på Tågluff i Europa 2016 del 1

 1. Hej,
  Vad roligt det låter med tågluffande. Håller verkligen med om att Berlin är en fantastisk stad. Så mycket roligt, god mat och coola ställen. Staden skiljer sig så mycket från många andra storstäder i Europa.
  Jag har länge varit sugen på Amsterdam. Har du några fler tips därifrån?
  Med vänlig hälsning,
  Jennie

  • Hej och tack så mycket! 🙂
   Det finns en hel del konstutställningar om du är intresserad av sådant. Sedan kan det ändå vara värt att se Red Light District. Det är ingen jättetrevlig upplevelse direkt (rätt många respektlösa manliga turister), men det är ganska intressant ur ett sociologiskt och politiskt perspektiv. Sedan är det allmänt kul att glida runt bland alla mysiga hus 🙂 Ta en tur i kanalerna om vädret är fint. Finns ett museum där de gör konstverk av döda kroppar med (lagom bisarrt) men ska vara väldigt häftigt: https://www.amsterdam.info/museums/body-worlds-amsterdam/.

Svara till