Vår medelhavskryssning

Genua

Inför vår kryssning i Medelhavet började vi med att ankomma till Genua med hyrbil, detta då inga direktflyg tog oss från Köpenhamn direkt till Genua där vår kryssning skulle avgå ifrån. Det fanns flyg med mellanlandning men EasyJet till Milano kostade inte många hundralappar och valde därför detta kombinerat med en hyrbil en dag. Vårt största misstag på vägen från Milano till Genua var att vi inte hittade knappen för att starta bilens AC, vi fick helt enkelt sitta i bilen och svettas. Vi kom även lite sent till Genua så vi hann inte lämna tillbaka bilen innan kvällen vilket jag hade hoppats för att slippa parkera mitt i denna urgamla stad med små gator. Då det lokala kontoret stängde redan 18:00. Jag hittade en parkering i hamnen men den kostade flera hundra.

Sen blev lördag och vår kyssning skulle börja! Från Genua till Marseille, Menorca, Cagliari, Malta, Messina (Sicilien) och sista stoppet Rom innan resan tillbaka till Genua.

Medelhavskryssningen med MSC Cruises var mycket lyckad. Vi hade en balkonghytt och vädret var till största del mycket bra. Eftersom det inte var sommar så fanns det en risk för sämre väder och första två dagarna på kryssningen kunde vädret ha varit bättre. Maten vad god som ofta hade italienska inslag.
Vi hade stopp på kryssningen varje dag vilket är ganska ovanligt då många fartyg ofta har en hel dag på havet. Cagliari var det tredje stoppet och här hoppade vi på lokalbussen och gjorde en trevlig vandring. Vandringen startade vid en liten men fin strand och gick upp för ett mindre berg. Här bjöds på utsikt över staden och vi kunde även se vårt kryssningsfartyg en bit bort. Tipset om denna hike hittade vi på Cagliaris turistsida.

Cagliari

Efter Cagliari kryssade vi vidare mot kryssnings höjdpunkt, Malta! Vi hade läst att Malta har Medelhavets finaste hamn och detta stämmer nog. Vi stod på vår balkong och beundrade denna vackra hamn och stad. Dagen spenderade vi i Valletta där vi strosade omkring.
Det femte stoppen på kryssningen var i Messina som ligger längst upp i nordväst på Sicilien. Även här tog vi oss en promenad i staden och vandrade upp till en av kyrkorna, detta för att få utsikt över vårt fartyg och staden. Det som förvånade oss här var att staden var smutsig, det fanns skräp på många ställen och husen var inte speciellt fina. Det kändes betydligt fattigare här än resten av Italien. Efter Messina åkte vi vidare till Rom. En stad som jag inte hade besök tidigare och vi båda gillade den.

Sammanfattning av kryssningen
Kryssningsfartyget MSC Armonia

Vi kryssade med faryget MSC Armonia, ett medelstort kryssningsfartyg som tar ca 2000 passagerare. Storleken kändes lagom och eftersom skeppet är lite mindre kan det även stanna på mindre hamnar jämfört med monsterskeppen som tar 5000 passagerare. Kryssningen var mycket prisvärd eftersom både mat och underhållning ingick.

About Joel 1 artikel
Har besökt alla världsdelarna och över 50 länder, nästa mål är 100! Har spenderat mycket tid i USA och har passerat gränsen över 30 gånger. Nuförtiden blir det lite mindre USA men bor istället delvis i Vancouver. Älskar att resa och är nu en av personerna bakom Backpacking.se, sedan sommaren 2016.

Var den första som kommenterar

Svara till