A bite of the Big Apple

Nu har jag rotat fram min egna dator, så nu kan jag använda åäö. Blir lite tydligare så, men kanske inte riktigt lika roligt.

Nu känns det som att jag har varit runt hela Manhattan. Mina fötter bönar om att slippa gå mer och protesterar genom att få blåsor och växa till dubbel storlek. (min stegräknade visade på drygt 25000 steg redan vid kl 16 igår!) Men OK, jag har inte varit i Harlem än. Kanske blir en tur dit ikväll dock för middag på ett BBQ-ställe som Will har tipsat om.

Igår utforskade jag 7th avenue vilket är den stora shoppinggatan. Jag höll mig dock utanför och fönstershoppade endast. Får hålla i plånboken tills december när jag vet hur mycket av CSN som återstår. 😉 Sedan promenerade jag söderut och hamnade i hamnen där Staten Island färjorna avgår och turistbåtarna till Frihetsgudinnan. Jag ser fram emot att ta gratisfärjan till Staten Island när Nina kommer. Hoppas det är lika soligt då som det är nu. 🙂 Sedan blev det en tur längs Wall Street och upp till China Town där jag åt en sjukt sen lunch på ett riktigt hak som Lonely Planet tipsade om. Det var ärligt talat ingen höjdare. Däremot var den Malaysiska restaurangen ”Fatty Crab” som jag åt middag på en succé. Sjukt god mat och sjukt roligt namn. Det stället kan jag rekommendera. Ett plus i kanten också för att det bara är 10 min promenad från mitt hostel, vilket var nice eftersom det ösregnade igår kväll. 🙂

Idag har jag varit på Hell’s Kitchens loppis (det ligger i stadsdelen Chelsea). Namnet är fantastiskt, men dessvärre var inte loppisen i närheten av lika bra. Detta kan ha berott på att jag kom två timmar efter den började, men jag vet inte. Sjukt varmt var det i alla fall!
Sedan fortsatte jag till New York Public Library, vilket var en väldigt fin byggnad men inte så mycket att se inuti. Efter det gick jag till Grand Central Station, som var riktigt fin. Dit går jag gärna igen när jag är lite mindre hungrig och trött i fötterna. Sedan gick jag förbi Chryslerbyggnaden. Väntar med att åka upp och göra andra turistgrejer tills Nina kommer så jag slipper göra allt två gånger. Efter det blev det 99 cent pizza slice i en park precis bredvid FN-byggnaden. Sinnessjukt billigt med skräpmat här! Men vanlig mat är ungefär som hemma, något billigare bara.

På eftermiddagen hängde jag i Central Park. Carole och Sandra, mina nyfunna vänner, tipsade om en gratis konsert. Jättemysigt att sitta och titta på folk, lyssna på reggae och vila fötterna en stund. På vägen tillbaka till hostelet gick jag genom Central Park och genom Strawberry Fields, en plats tillägnad John Lennon. Mycket fint. Lyxade med en sundae toppad med ca 2 dl vispgrädde och ett körsbär. Rikligt med chokladsås också såklart.

Nu måste jag göra mig i ordning innan jag ska ta tunnelbanan och möta upp Carole och Sandra! 🙂

Var den första som kommenterar

Svara till