Hej första inlägget

Hej Dags för första dagboken.

Nåväl måndagen var ju inte perfekt då jag alltid har svårt att sova innan avresa. Men om jag bortser från det så gick allt bra.

På planet fanns bland annat bohemian rhapsody att kolla på.

Tisdag

Landade vid 10:30 på narita i Tokyo. Passkontrollen och tullen gick ganska smidigt. Sedan hämtade jag ut tågbiljetten och tunnelbanekortet som jag hade beställt innan avresa.

Och även en pocket WiFi (det är för Internet, det är inte säkert att våra mobiler funkar i Japan och prisskillnaden är inte jättestor). Finns massa företag (och priser).

Jag tog från ett som heter Japan wireless. Och hittills är det bra har även 4g teckning långtnere i tunnelbanan.

Nåväl resten gick smidigt hit. Förutom en sak det ligger 2 7eleven inom typ 100 meter här. Jag såg ju den en av dem direkt och tänkte att då är det den. och då ska jag ner till höger. Men tackvare google så insåg jag snabbt att nej nu kom jag längre ifrån och gick tillbaka och såg då att det ligger 2 7eleven nära varandra. Hittade iaf boendet sedan rätt enkelt.

Dock kom jag fram innan incheckningen och rummet var inte städat ännu så fick lämna bagaget och vänta (gick och åt på något ramen ställe).

Sedan på kvällen gick jag till asakura det är nära där jag bor och såg bland annat Sensoji (tack till Japan killen på youtube som hade en 5 saker att undvika på helgen lista… Han påtalade nämligen att Sensoji är upplyst på kvällen och mycket mindre folk efter att affärerna stängt).

Såg även att ichiran som låg nära inte hade någon kö så jag gick dit och åt fantastisk ramen…

Onsdag

Ueno park och japanska national museet. I parken fanns några ume träd som blommar nu. Det är lika körsbärsträden men mer rosa. Och finns även i vit färg…

Det är det första träden som blommar på våren. Och markerar börjar på våren. (Är ett jätteviktigt träd i japansk kultur). Och att det blommar firas med festivaler, en slags marknad o.s.v.

National museet är stort och har mycket föremål från Japan, men också från China, Korea (närmaste grannlandet) och Indien.

Buddismens spridning från Indien och runt om i Asien visades blandannat.

Hur mat kärl ändrats pga folk började äta ris o.s.v.

Men också konst och hur Japan förändrats efter att det tagits beslut om att modernisera Japan.

Sedan såklart massa samuraj svärd, rustningar..

På eftermiddagen jag vid shibuya övergången igår med. Det är galet mycket folk som går över där.

Slut på detta första långa inlägg

Var den första som kommenterar

Svara till