Apparna du måste ha i mobilen om du ska backpacka i höst

Apparna du måste ha i mobilen om du ska backpacka i höst

Ska du ut och backpacka under hösten så kan du förbereda dig med att ladda ned några essentiella appar till resan. Det finns tusentals och åter tusentals appar som kan vara användbara när du är på resande fot, men det finns några som är mer måsten att ha än andra. Häng på dig ryggsäcken, stoppa ned extrabatteriet till mobilen i din ficka och gör dig redo för avfärd. Det här är några av apparna till mobilen som du måste ha när du ska ut och backpacka:

Tripadvisor – hitta de bästa sevärdheterna

Har du någonsin tagit dig till ditt drömresemål och sedan stått handfallen utan att veta vad du bör kolla in härnäst? Med en app som Tripadvisors kan du enkelt hitta olika sevärdheter som bedömts av andra användare, komplett med recensioner och praktisk information. På appen kan du hitta rekommendationer för restauranger, boende, turistattraktioner, med mera – det är bara att välja ut sina favoriter.

Airbnb – bo så bekvämt som möjligt

Hotell och hostels i all ära, att ha Airbnbs app på mobilen kan vara en riktig räddare i nöden om det inte skulle finnas några lediga rum eller vettiga sovplatser i närheten. Även om det finns plats på hotellen så kan du hitta riktiga kap på Airbnb. Ibland är det till och med bättre än hotellalternativen. Med det sagt så är det inte en dum idé att också ha någon app som gör det enkelt att boka ett hotellrum, om det skulle behövas.

Tinder – om du letar efter kärleken

Okej, okej, Tinder kanske inte är en livsviktig app att ha installerad på din smartphone när du är ute och reser, men det är inte en dum idé om du drömmer om att hitta kärleken under din resa. Är det inte kärlek du är ute efter utan bara umgänge finns det även andra liknande appar att ladda ned. Vill du ha kontakt med folket på hemmaplan så kan det dessutom vara en bra idé att ha appar som Skype och WhatsApp på telefonen. 

Som sagt, det finns hur många appar som helst som är passande när du är ute och reser. Förutom de ovan listade så hade vi rekommenderat att leta upp en bra kartapp, någon vettig fotoapp, någon molntjänstsapp för att spara alla bilder du tar och en app för att organisera din resa. Avsätt förslagsvis lite tid innan avfärd för att ladda ned just dina favoritappar – det kommer hjälpa dig avsevärt när du väl är ute och upptäcker världen.

 

Var den första som kommenterar

Svara till