Angkor in action… och ett nytt rekord!

Oj oj oj va trött man kan va! Igår efter att vi suttit på nätet begav vi oss till ett ställe som tydligen skulle ha shysst bbq käk. Efter att ha klämt upp oss på några moppar skjutade våra guider oss dit. Halvvägs undrade en av dom om han kanske kunde få följa med på middan. Spontan som jag är som tänkte jag att, vafan, varför inte! Han tappade hakan rätt ordentligt när jag sa att det var lugnt och vi gick in o beställde. Det var riktigt intressant att sitta och snacka med en local, han berättade att han bodde med sin familj några mil utför staden på en liten gård som hade massa ankor mm mm. Som vanligt i det här landet blev man långt ifrån mätt i magen och efter att ha fått visa guiden hur man ska hantera kniv och gaffel, då han aldrig använt det innan åkte vi tillbaka för att försöka få lite sömn innan det var dags att gå upp igen. Jag lyckade slumra någon timma i allafall och 04:45 pep mobilen. Efter att ha raffsat ner allt som kunde behövas i en väska begav vi oss iväg till Angkor Wat för att se solupgången. Och vilken soluppgång det blev!!! Efter att ha fotat ihjäl oss och beundrat templets alla vinklar gick vi belåtna och hungriga ifrån huvudtemplet. För er som inte vet vad Angkor Wat är så är det ett jättestort område med massor av jättelika tempel. Googla namnet så förstår ni! Efter att ha käkat en svindyr frukost, 6USD för en tomat, en brödbit och vatten började vi utforska tempel efter tempel. Alla säger att man MINST ska köpa ett 3dagars pass till templen kanske t.o.m ett veckopass, men många vi känner har valt att ”stressa runt området på en dag” så tänkte också vi göra. Men när klockan började närma sig lunch började vi känna oss mer än nöjda. Så kontentan av det hela är att vi drog igenom hela Angkor på en förmiddag. Jag vet att det är alldeles för lite tid att spendera på en sån här historisk plats men jag tänker inte lägga tid på sådant jag inte känner för att göra och nu var vi alla tre ganska nöjda! Coolast av alla tempel var Ta Prohm, templet där Tomb Rider spelades in. Hela templet är totalt söndertrasat av träden som spränger sig igenom både tak, väggar och murar. Häftigt att se vad naturen kan göra när den har lust! Självklart finns det massor av kort och vi ska försöka lägga upp en del av dom här!
Imorgon bitti lämnar vi Kambodja för att flyga till Laos istället. Egentligen har jag inga dåliga intryck av Kambodja, mer än att det är väldigt dyrt för en kille som är van att äta mycket 😛 Jag tror det är nyttigt att få se hur världen ser ut, inte bara genom TVn. Att ha varit på bakgatorna i yttre siam reap, sett gatubarnen, sett UNICEF’s HIV-institutioner och pratat med localbefolkningen har varit en upplevelse. Det är så många man skulle vilja hjälpa men då skulle ens egen budget spricka totalt. Vi valde att skänka till minornas offer och till en skola till föräldralösa barn. Skolan sköttes av munkar och nunnor och dom behövde all hjälp dom kunde få.
Men som sagt, imorgon flyger vi till Laos för att slappa ett par dagar. Vi ska försöka ta oss till Vang Vien, Luang Prabang och Viantiene. Vi ska även försöka avsluta med ett par dagar i vårt älskade Thailand. Åka till Koh Chang, söder om Bkk och spendera våra sista dagar av resan bland stränderna och palmerna.
Vi hörs i Laos! Puss på er!

About Linus Österdahl 40 artiklar
Glad gotlänning som älskar äventyr... Gav upp det fasta livet i Luleå efter ett år och sökte mig istället till Oslo, men efter två månader blev jag även där rastlös och befinner mig för tillfället i Geilo... hur länge vet ingen :D

Var den första som kommenterar

Svara till