Nya äventyr

Halloj. Se vad duktig jag är som skriver nu igen. *stolt*
Senaste tiden har det varit lite mer action i lägret om vi så säger. Jag kan börja med att berätta om 24h trippen till Phi Phi. Allt började med att vi satt utråkade på Lanta och ville att något skulle hända. Så vi bestämde oss för att sticka snabbt över till Phi Phi (grann ön) och parta loss lite grann. Jag, Häggen, Svenne och Jonas åkte till piren med varsin handväska småplock, typ tandborste mm. När vi sitter där och det är fem min tills båten ska gå ringer Jonas upp David och undrar om inte han ska med. Visst säger han och slänger sig in till piren han med. Han har 10min färdväg och hade 5min på sig. Alltså ingen ekvation som går ihop. Men vi andra fick leka dumma turistjävlar från Sverige och försöka försena båten. Lagom när jag stod o var som mest oförstående så kom han insladdande och iväg åkte vi. På Phi Phi är det mesta väldigt dyrt, speciellt nu efter Tsunamin så med pappas inställning ”En frostnatt klarar man av” tänkte vi att vi kunde festa hela natten och strunta i boende. Smart som tusan tänkte vi! Efter att ha slappat på beachen kom vi på att vi måste ju duscha innan vi går ut. Efter lite letande och tiggande hittade vi en Thai som lånade ut en skopa och en hink till oss att duscha med, för övrigt kostade det oss 20bht var (4kr) Men det gick bra, vi blev lite renare i allafall och festen kunde börja! Vid 4 tiden började vi bli lite slitna och bestämde oss för att gå till en lugn strand, låna några solstolar och försöka sova lite. Vilket gick jättebra till 6 på morgonen när killen som ägde alla solstolar skulle ställa ut och göra iordning inför dagen. Då slocknade vi på stranden i några tim istället. Vi tog båten tillbaka till Lanta vid lunchtid och det var ett par väääldigt trötta hjältar som klev in på Best House på Lanta för att duscha och sova. Men det var en rolig grej, helt klart. Men nästa gång ser vi nog till att fixa någonstans att bo!
Dagen där på hade vi bokat upp oss på nya dykäventyr. Vi skulle göra vrakdyk och nattdyk. Både dyken var helt otroligt häftiga. Vi simmade genom vraket, vilket vi egentligen inte får göra. Men vi kunde inte låta bli! På vrakdyket fick grabbarna se sin första sköldpadda och allt var på topp! Var coolt att bara se hur havet har tagit hand om en sjunken båt. Båten var ungefär lika stor som snabbfärjan hemma, den ”lilla” catamaranen. Nattdyket var också något jättehäftigt. Tänk er följande; man sitter med all utrustning på, bara båten är upplyst, allt omkring är kolsvart. Man får en liten ficklampa i handen och ner i vattnet bär de. Väl under utan ser man ingenting förutom det lilla ljus lampan ger. Man har ingen aning om det skulle komma en val och simma brevid en. Man ser helt enkelt ingenting! Sen släcker alla lamporna och börjar leka med marelden (små plankton som lyser vid beröring, finns med i The Beach!) Hela vattnet skimrar runt omkring en men man ser ändå ingenting! Riktigt cool känsla! Vi fick se en baracuda som var ute på jakt mm mm. Dyken var kort och gott suveräna!
Dagen därpå (igår alltså) åkte vi till Koh Phangan för att återigen vara deltagare till ett full moon. Vi fick leta boende i nästan 3tim och alla vi frågade sa att stan var full. Till slut, när vi hade gett upp letande och satt oss för att äta så fick vi ägaren till resturangen att hjälpa oss. Så nu bor vi i ett rum som en vårdcentral hyr ut. Vi betalar 500bht för 3pers och bor mitt i smeten. Dom som varit här vet hur bra det är! Vi kom ju hit alldeles för sent och hade verkligen inte oddsen på vår sida, men det gick! Ikväll kommer Jonas, Jonas och Micke hit också. Dom fastnade en dag extra på Lanta pga jobb. Så idag på morgonen fick vi ge oss ut och leta boende till dom med. En del lämnar nämligen ön när Full moon närmar sig och alltså finns det några få ställen som kan få ett rum ledigt. Vi lyckades faktiskt hitta ett till dom. Så nu är vi väldigt glada och nöjda! Det enda som kunde varit bättre är vädret.
Nej dag att sluta, måste ju hinna med lite beachvolly innan dagens slut.
sköt om er därhemma!
puss o kram!

About Linus Österdahl 40 artiklar
Glad gotlänning som älskar äventyr... Gav upp det fasta livet i Luleå efter ett år och sökte mig istället till Oslo, men efter två månader blev jag även där rastlös och befinner mig för tillfället i Geilo... hur länge vet ingen :D

Var den första som kommenterar

Svara till