Båten

Två glas Cava och packningen gick som smort. Vi brukar i valiga fall vara ganska duktiga på att packa i tid, men denna gång körde vi mer manjana stil, men det funkar ju uppenbarligen också. Självklart hade vi förberett med sedvanliga självhäftande whitboardsidor på vardagsrumsväggen där planeringen var minutiöst.😀 Som gammal säkerhetsarbetare borde jag veta bättre än att informera både städ och andra besökare exakt vilka veckor vi befinner oss på utländsk mark, men min OCD tog överhanden.

Som vanligt imponerade vår bil på oss med hur mycket den sväljer, så till och med Lawas kickbike fick åka med.
Boardingen gick smutt Lawa tyckte det var spännande att vi ska sova i det lilla rummet men det lilla hålet i toaletten.

Som sig bör styrde vi kosan mot baren för att inhalera en Carlsberg, den där semesterölen finns det inget som går upp emot. Självklart stötte vi på trevligaste bartender, tack Sirpa för att du är rätt kvinna på rätt plats!

Väl på båten hittade vi lekhörna, som var allt annat än uppmuntrande. Men sedan levererades fullständig lycka i högtalarna, minidisco!!! Denna unge som från dag ett lever dans och musik bubblade av lycka, och självklart gjorde hon succé. Lekledare frågade om någon visste vad dansstopp var och Lawa räckte upp handen. I högtalaren redogjorde hon korrekta regelverket kring leken på så sätt att vilken byråkrat som helst hade gråtit av lycka.

Jag vill alltid veta var brandsläckare och flytvästar finns, så det har jag stenkoll på nu. Har dock absolut noll koll på hur jag hittar dit. Med ett lokalsinne som har mer att önska och en båtarkitekt som måste gått på LSD när han designade Stena Scandinavica hittar jag inte ens trapphuset utan hjälp av Mulle.

Trötta av all spänning slocknade vi alla tre väldigt fort i hytten och nu på morgonen när vi vaknade så väntar frukostbuffé och landstingens i Tyskand. Sedan ska det enligt kalkylerna vara ca 12 timmar till första delmålet, men vi får se vad vi kan hitta på för kul äventyr på vägen.

Var den första som kommenterar

Svara till