Dansa morfar

Strax efter gårdagens inlägg exploderade himlen, vilket skådespel.

Det efterlängtade regnet kom med sådan vind och blixtar så jag ägnade några minuter åt att gå igenom vad vi kan ha glömt ute. Som tur visade det sig att både parasoll och poolskyddsplast hade stoppats av grinden, kunde blivit fina repor på bilen av parasollet🤪

Snabbt upp och stänga fönster och balkongdörren, men kunde inte låta bli att gå ut på verandan för att känna på den friska luften. Inget går ut mot regn på sommaren!
Precis när jag klivit ut brände Thor av en rejäl blixt i skogen bakom fältet, så högt att jag fick hålla för öronen.
Då ser jag en barbent beige liten halvfigur ute i regnet, pappa i regnkappa som ställer ut tunnor för att samla ihop regnvatten för vattning. Han kom åt stupröret precis när det small och fick sig en liten stöt. ⚡️
20 minuter senare var både regn och åska över.

Söndagens temperatur hamnade på nätta 29 grader och man kunde helt plötsligt andas igen.

Vi hängde i trädgården på förmiddagen och var allmänt slöa, men på eftermiddagen beslöt vi oss för att gå och titta till hur mycket de små valparna vuxit hos min faster. Nu var de 8 veckor och livliga rackare, det nafsades och busade och Lawa var överlycklig.

Mamman kröp upp mellan mina ben och fick både kärlek och lite lugn och ro hos mig, medans de andra underhöll de små.

Ett glasstopp därefter och sedan iväg på äventyr till fiskecentret med alla fiskdammar. Mulle såg en rejäl fisk, men jag och Lawa fokuserade på svärdfäktning med vass och leta ormar i de lömska områdena (Det senaste var typ jag)

Sedan rullade vi vidare till pappas Melonköpcenter, eller kanske mer hans gamla träbord med några halvtaskiga frukter på. Besöket började med att jag bad honom ta bort en av melonerna för den såg bedrövlig ut, sedan organiserade jag om produkterna lite vilket han med största säkerhet rättade till i samma sekund som jag lämnade.
Han står och säljer mest för att han tycker om att träffa nya människor och det är enda gången han tar sig tid att läsa böcker. Är han lycklig så är jag lycklig, som jag brukar säga till/om de flesta i min familj😀

På kvällen hade vi poolparty och Lawa åt melon med hela kroppen igen. Skön temperatur på terrassen så vi njöt av solnedgången, men valde att skippa grillning av lathet och stekte på mat lite snabbt på spisen istället, som fick avnjutas på balkongen.

Nu hoppas vi på en lugn natt utan oväder och sedan plask och lek på favoritbadet.

Var den första som kommenterar

Svara till