Dogmania

Lördag och hemmadag. Vi låg i poolen medan köttgrytan puttrade över den öppna elden. Vi toppade på nätta 41 grader, exklusive värmen från elden.

På eftermiddagen konstaterade vi att vi behövde lite AC och hoppade in i bilen.
Första anhalten blev kyrkogården för att hälsa på min farmor och farfar.
Blomsteraffären var stäng (Vi är på landsbygden/obygden) och den fanns i princip inte en blomma i trädgården som inte knastrade av torrhet.
Fick helt sonika riva upp en petunia från rabatten på framsidan och Lawa hittade någon ogräsblomma som vi kompletterade med. Man säger väl att det är tanken som räknas?

Jag älskar solrosor och det finns det gott om, men i min ungdom tog jag med dessa till gravarna och det sågs inte med blida ögon då det är klassat som ogräs.

Vi vattnade lite och gick runt och letade roliga namn, det blir lite extra kul när Mulle läser dem för då blir de vanliga namnen liksom lustiga. Så vi gick runt och fnissade lite smått för oss själva, tur det nästan var tomt.

Lawa kände sig hemma då hon i princip vuxit upp på kyrkogården vid Ullevi Norra, för er som inte vet så är viss del också park men vi höll oss ofta till promenader i skuggan runt gravarna och framför allt kranarna/vattenkannorna som är utmärkta att leka med.

Därefter skulle vi åka och hälsa på gamla vänner som bor mitt ute i skogen. Efter några smärre felkörningar och glädjen över att vi har både fyrhjulsdrift och SUV så hamnade vi rätt. Och så här i efterhand skulle vi lyssnat på pappa, men det lär jag ju aldrig berätta för honom😆

Delar av deras mark är akaciaskog som är helt magisk, lummiga träd men ingen undervegation så det ser ut som en skog tagen från Sagan om ringen.

Här finns det djur också, vi möttes av deras stentuffa vakthund som stirrade oss i vitögat hela vägen från huset till bilen när den sakta gick mot oss. När den väl var framme vid våra ben lade den sig helt sonika ner, vände upp buken och krävde att bli klappad.
Utöver denna fanns ett tiotal hundar till, allt från vinthundar till någon turkisk ras som gick till axlarna på Lawa, men alla hundar var helt underbara.

Tuppar, hönor, kycklingar fanns i mängder och även en och annan mus. Fyra små ponnyer, en stor häst. Två kossor och en tjur.

Lawa var överförtjust i hundarna som hängde i hennes hasor och vi fick följa med och hämta hem kossorna från betet, även om de var något bångstyriga och ville fortsätta tugga på i lugn och ro, men de behövde verkligen mjölkas! Vi fick med oss hemmagjord ost som vi tyvärr inte hunnit smaka på än.

Familjen har bland annat en liten dotter som inte heller gillar att pussas när man hälsar, vilket är det vanliga här. Jag brukar säga till i förväg att Lawa vill hälsa genom att ta i hand, och då detta var ömsedigt skakade de två tjejerna hand som hälsning och det var hur sött som helst. Och båda var nöjda.

Helt plötsligt blåste de upp till storm och vi fick hoppa in i bilen för att åka hem och plocka ihop allt som vi lämnat ute, som låg lite här och var i trädgården när vi kom hem. Dock mojnade vinden och vi kunde äta vår köttgryta ute, vilket var tur då värmen var katastrofal inomhus.

Jag och pappsen hängde kvar på balkongen när de andra hade lagt sig och fortsatte lösa världsproblem, eller kanske skapa nya?

Var den första som kommenterar

Svara till