Gåslever, eller inte?

Lawa vaknade på strålande humör på torsdagmorgonen och det var sjukt varmt redan tidigt, så det skulle självklart bli en baddag.

På badet kom inte bara en utan två kolloklasser och Mulle räknade till 30 barn i den mindre bassängen så vi lyckade få i Lawa i stora poolen istället. Dessutom var vattnet runt 35 grader i lilla så det var helt olidligt.

Jag har googlat ihjäl mig efter en restaurang som serverar gåslever så döm om min förvåning när restaurangen på slottet ovanför badet hade flertalet rätter på menyn med denna fantastiska delikatess. Jag hade svårt med tålamodet tills vi äntligen skulle gå och äta.

Självklart hade de inte gåslever trots detta och det var bara att gilla läget. Beställde då lite kött med någon sås.

Köttbiten var skuren åt fel håll och detta tuggummi sköljdes ner med en sås som var så salt att till och med Mulle fick tårar i ögonen.

När jag skulle berätta detta för servitrisen hann jag säga att ”Såsen var väldigt…..” och hon fyllde i med ”god” Nej sa jag, inte riktigt. Men den var sjukt salt! Hon gick lite slokörad därifrån, undrar om kocken gjorde några justeringar på receptet 🤪

På kvällen överraskades vi av en översvämning i källaren, pappa hade inte dragit åt kranen ordentligt så här stod vi plaskande i vattnet och försökte skyffla upp vatten med spadar.

Lawa hjälpte till och bar tomma hinkar och skyfflade också. Hon rörde sig smidigt mellan giftbehållare och trasiga elkontakter, rostiga skruvar och vintunnor.
Vi konstaterade snabb att mitt ordninssinne definitivt inte är nedärvd i rakt nedstigande led.
Pappa var inte så oroad över vattnet på golvet egentligen då det är betonggolv, utan för att vatten är hårdvaluta här då det är extremt torka.

Var den första som kommenterar

Svara till