Prag

Onsdag morgon och dags att rulla hemåt. Skulle vi få motorhaveri hade vi nog klarat oss någon vecka med all mat och dryck som är packad.
Alltid sorgligt när man måste lämna, men visst ser både jag och Mulle fram emot hotellsängarna.😴

Som vanligt har vi förstört en hel kollektion badkläder i ungern, det är något med deras vatten (framför allt thermalbaden) som missfärgar och förstör elasticiteten. Som tur var hade jag köpt några billiga baddräkter från HM till Lawa just för detta, men hur sugen jag på att börja leta badkläder nu???? Vi får hoppas på dåligt väder resten av sommaren 🤣

Väl i bilen har jag redan hunnit med pedikyr, gå igenom jobbmailen, äta tomater och persikor, leta storkar osv… varför är alltid hemresan längre?

Vi råkade ut för ett ”män som inte lyssnar på kvinnor symdrom” idag. Min bättre hälft envisas med att hans Waze utan tvekan är bättre än Google när det gäller gps. Så vi fick således uppleva Bratislava något mer i detalj än vad vi hade önskat.🏢🛖🏚🏘

Framme i Prag var det bara att ge sig ut i vackra Prag för lite sightseeing. Mysiga gränder och ett torg som gassade i solsken. Självklart blev det pitstop med god tjeckisk öl och vaniljglass till sessan.

Vi hann med både Karlsbron, se slottet och mysa runt i gamla stan.
Vi ville hitta en restaurang lite utanför de absolut värsta turistkvarteren och jag beskrev för Mulle lite vad jag såg framför mig och vips, så stod vi utanför den!

Vi fick ett mysigt fönsterbord och Lawa var så imponerad av att vi satt inne, men ute ändå. Det fanns ju inget glas🤔
Kyparen började busa med Lawa direkt då han knäppte med fingret och bordslampan tändes. Vi fick till slut avslöja för henne att han hade en knapp han tryckte på i fickan, för annars hade vi aldrig fått ro att äta. Han hade själv en dotter i Lawas ålder och visade till och med bilder på henne ❤️

Det blev sniglar till förrätt att dela på, men dem lade Lawa beslag på direkt. Maten var genuin och väldigt god, även om vi kanske inte valde de mest typiska tjeckiska specialisterna. Lawa fick äntligen sin efterlängtade lax👍

Glass i degstrut, något som fanns i varje gathörn, fick vi provat också. Vi letade också något för Lawa att få köpa med sig hem härifrån och det blev ett Poppygosedjur då vi fick lite brådis innan allt stängde ner.

Efter en skön promenad hem fick vi äntligen krypa ner i sängen, det tog inte många minuter för någon av oss att slockna.

Var den första som kommenterar

Svara till