Sista dagen

Sista dagen och det fick klämmas in både det ena och det andra.

Morfar stack tidigt med buss för att hinna med vattengympan och vi sladdade in något senare för att suga ut de sista solstrålarna på badstället.

Vi jagade restauranger via telefon som serverar gåslever, men det verkar dött lopp så Mulle fick igenom sin lunchönskan med Ungersk buffélunch. Inte min kopp the, men skrapade ihop lite av det som erbjöds och ölen var kall i alla fall.

Vi skulle egentligen åkt tillbaka till våra vänner på landet för att åka häst och vagn med ponnynerna, men tiden räckte inte till för det, så blev ett lite kortare stopp hos dem. Vi hann i alla fall både leka med djuren och piskan, dock inte i kombination.

Hem och packa samt köpa in de sista delikatesserna innan hemresan, gåslever till mamma och Tokajer till pappa. Lawa nöjde sig i vanlig ordning med en vaniljglass…she is sooooo vanilla!!

Jag brukar alltid säga att jag inte kan ta med mig något härifrån då jag flyger och jag har fullt i väskan, men det kortet funkar ju inte nu när vi bilar.

Så i morgondagens bil finns hemmagjord aprikossylt, palinka med ett helt päron i (Som var mitt påfund för ett par år sedan) några kilo honung, två 7 kilos meloner, majskolvar, vitlök, frön till örter och frö till en miniplommonsort, korvar av olika slag samt en sista minutengrej i form av en stor rökt skinka…hoppas vi.

Utöver dessa finns kisseeuro, denna gång ska vi minsann betala för våra kissepauser🤣

Lawa tog en promad med morfar för att skaffa majs och hon hade såååå kul enligt egen utsago.
Hunden Dió (Valnöt) ledsagade henne till majsfälten och vi fick en ordentlig lektion i hur man tar loss en majskolv när hon kom tillbaka. Vi fick med några persikor från pappas vän och herrejösses vad goda de var, inte hårda och torra som i Sverige utan solmogna saftiga.

Fullständig orkeslöshet slog till oss när vi kände att vi var färdigpackade så det blev lite balkonghäng och sedan läggdags. I morgon är målet inställt på Prag, och alla tullkostnader är nu betalda i förtid, DIGITALT 🤪

Var den första som kommenterar

Svara till