Sydamerika ensam tjej, tips?

Hej!

Jag kommer i November efter lite resande i Europa att bege mig till Sydamerika.

Jag kommer börja i Argentina, för att fortsätta med Brasilien, (Bolivia), Peru och (Chile). Oklart vilken ordning. Planen är sedan Sydafrika, någon som har rest mellan de olika kontinenterna? Vilket land flög ni ifrån?

Jag har rest ganska mycket förut men aldrig varit iväg mer än 2 veckor. Jag vill absolut åka själv men har stött på mycket extremt motstånd från familj då det hävdar att det är själviskt av mig, att åka till så ”farliga” länder. Att det är dumt och naivt att tro att det ska gå att resa där som ensam 21 åring, som dessutom ser ganska Arisk ut. Jag har bokat min biljett och jag är peppad som få men jag får kalla fötter när detta strös över mig. Jag har tidigare på en resa i Kroatien blivit utsatt för övergrepp och jag känner, att risken att bli drabbad av diverse kriminella saker existerar överallt. Givetvis kan kvinnosynen se olika ut, och olika former av brott är mer förekommande på vissa ställen. Men, hur är det egentligen? Det är ju enkelt att sitta och tycka någonting i Sverige om ett ställe där en aldrig varit liksom.

Jag har nog alltid varit lite naiv, och tänkt att människor är väl goda? Och tänkt efter handling. Men jag har också lärt mig extremt mycket utav det. Men jag blir helt förvirrad i detta. Är det naivt att åka ensam till Sydamerika? Jag vet att det finns inlägg om detta redan men de är gamla och jag antar att allting förändras med åren. Om det finns någon tjej som rest runt i Sydamerika på senaste tiden (eller osenaste), så får du gärna droppa en kommentar eller pm. Hur upplevde ni det? Kände ni er hotade?

Jag har verkligen så mycket frågor, så please help me out, friend.

 

 

About linnea roslund 2 artiklar
Hej! Jag är en musikant på 21 år som gillar att spela diverse instrument men framförallt; sjunga!! Jag skriver mycket egen musik och tja, det är mycket det mitt liv består av. Jag älskar också att resa och jag vill verkligen överallt. Har inte direkt backpackat förut, men har rest ganska mycket till olika ställen, men under kortare perioder och befunnit mig på ungefär samma ställe hela tiden. Nu är det dock dags att utforska den biten!!

Var den första som kommenterar

Svara till