Fördomslistan – before we go go

Deragoy drog!

Det är väl ungefär de ord jag kan på ryska. Möjligen 10 ord till. Men där tar det stopp.

Min dröm ska färgläggas. Drömmen om den Transsibiriska Järnvägen. Jag har haft den drömmen sen jag var ungdom minsann. Och nu bär det av tillsammans med min flock of people dessutom. Niklas, Magdalena, Oskar och jag. Vi har haft Köpenhamn. Vi har haft Riga. Vi har haft Santorini. Nu blir det en ”BJÄSSE-RESA”. Vi får Ryssland.

Om 6 dagar sitter jag i ett tåg mot Arlanda❤️ Innan min resa får börja, så vill jag här innan delge mina fördomar om ryssar & Ryssland. För ni vet fördomar ska man våga erkänna och lika lätt våga lämna. Efter resan ska jag granska och filosofera över det.

FÖRDOMSLISTAN

1) Ryssar dricker vodka

2) Ryssar tål in i helsike mycket vodka

3) Ryssar avgudar rödbetor och kål

4) Ryssar är hårda, kalla och svåra att nå på ett emotionellt plan

5) Transsibiriska järnvägen kommer bestå mycket av grå, blek och ”tråkig” natur

6) Man ska inte le i Ryssland om man inte känner en person

7) Ryssar kanske är lite farliga

8) Tågvärdinnorna är stenhårda och väldigt yrkesstolta och strävar efter perfektion

9) Ryssar undviker öppet politikprat

10) Det är svinkallt i Sibirien och andra stora delar av Ryssland (skulle dock bli varmt nästa vecka tror jag, 30 grader säger ryktet, även Apoteksdamen talade om den ryska värmen)

11) Ryssland har en invecklad, men otroligt spännande historia, som de gärna visar upp

12) Konst, balett och teater är hög status i Ryssland

13) Det kommer vara svårt att hitta i Ryssland pga det konstiga alfabetet

14) Det kommer att vara svårt att äta för mig i Ryssland pga mina allergier och jag kommer inte förstå menyerna

15) De flesta talar dålig engelska

16) Jag kommer att älska detta land! Och särskilt Moskva och Chita

17) Den Transsibiriska tågresan leder till helning av människan, filosofisk guidning och att ”hitta sig själv” på nytt

Med massor av kärlek önskar jag eder en god natt!

Ps. För er som kanske undrar hur jag kan ”lämna” min pojkvän under så lång tid som denna resa så säger jag bara att vår kärlek är mycket starkare än för många andra och vi har inget emot att få uppleva saker på egen hand med. Dessutom tycker min bäjbi att det är helt okey att jag far. Jag kommer sakna min optikerboy dock såklart❤️

00:46 Bollnäs

/Mika

About Mikaela Östlin 61 artiklar
Hej! I min värld lägger man slantarna på golvet och skriver upp de resmål man önskar besöka. Sedan dras en lapp eller två. Jag har rest rätt mycket, till snart 50 länder. Mitt stora intresse heter resa. Jag är en glad arbetare som gärna plockar åt mig extrapass för att sen kunna rymma iväg lite. Mitt självständiga resande började väl egentligen 2007, när jag for till Argentina och Uruguay- och blev förälskad. I Argentina alltså ;). 2009 flydde jag på en längre resa tillbaka till den sydamerikanska drömmen, då det bland annat blev spanskastudier i Buenos Aires. Urkul! Sen har jag varit en månad och studerat fenomenet Island och jag har jobbat två vintersäsonger på det ödsligaste och mest drömmande istoppshotellet i Jotunheimen i Norge. Jag har även varit i Visbys vimmel, skööön sommar. Sedan blev det skådespeleri ett år, mitt andra jätteintresse. Jobb i Götlaaaborg fångade mig sedan i ungefär ett år och nu är det teaterstudier i Örebro som gäller. Är en flitig backpackinganvändare och det kliar i tassar och fötter nu då jag gärna flyr bort lite snart igen. Här gärna av er- & skriv kommentarer i mina dagboksinlägg! P&L Mikaela.

1 kommentar påFördomslistan – before we go go

Svara till