Alicante padelresa

Spanien har under längre tid varit ett populärt resmål för den goda maten, det fantastiska vädret, eller den underbara musiken. Men nu börjar det bli alltmer populärt att åka till Spanien, och framförallt Alicante, för att spela Padeltennis. För de som inte vet vad det är så det just nu Sveriges snabbaste växande sport och den blir alltmer populär.

Det finns i dagsläget flertalet olika företag som just nu anordnar resor till Alicante och jag rekommenderar verkligen att kolla över dessa innan du gör ett val. För kom ihåg att Padel är inte dyrt i Alicante. I Sverige, ja där är det dyrt, men i Alicante så kostar det max 6-10 euro för en timmes padel. Som om du ska åka på en anordnad resa så kolla vad du betalar för.

Vad ska man tänka på för en bra padelresa i Alicante? 

  1. Ha med dig solkräm, och nej det är inget skämt. Jag är just nu i Alicante och spelar och en session utan solkräm och kroppen känns som genomstekt Salsiccia.
  2. Solglasögon, glöm för i hela friden solglasögon. Det är helt omöjligt att spela utomhus i solen utan solglasögon.
  3. En keps är ett måste, även fast att du använder solglasögon. Eftersom solen alltid är där och solglasögonen inte täcker allt så blir kepsen ett bra komplement.
  4. Ett riktigt bra padelrack, det gör skillnad. Det handlar om sweetspoten, dvs vart du träffar och hur förlåtande racket är. För att hitta bra padelracket så gör man det på nätet. Jag rekommenderar padelrackets.se. Köp inte i en dyr butik .
  5. Kylväska, för all god dricka. Vissa vill ha öl, vissa vill ha vatten. Jag tycker det förstnämnda är klart bäst, men smaken är som baken.

Vilka städer ska man spela padel i?

  • Alicante är den bästa staden för detta.
  • Stockholm om man vill spela i Zlatans hall.
  • Uppsala om man vill träffa på Sveriges bästa padelspelare, Daniel.

Hur ska man resa till padelresan?

Det är just nu en hel del hets kring flygandet och framförallt kring de personer som utger sig för att vara klimatsmarta, och dagen efter så flyger de privatjet. Till Spanien går det inte, på ett smidigt sätt, att ta sig till utan flyg. Det blir inte bra att sitta på ett tåg i 72 timmar för att sedan spela padel. Det går bara inte. Så ta flyget, var inte rädd för de personer i din omgivning. Säg bara keep calm and spela padel on.

About Janne Hagbert 1 artikel
Padelspelare om som älskar att resa

Var den första som kommenterar

Svara till