Fixa budgeten till din nästa resa


Foto: Nyhedsbyrån ABC Nyheder, København, Danmark

Har du backpackat eller rest mycket förut har du iallafall ett hum om vad saker kan kosta i olika delar av världen, och hur mycket pengar du i realiteten gör av med. Vissa har en idé att man kanske inte spenderar så mycket under ett par månader i Asien, men väljer sedan restauranger, alkohol och eget rum istället för street food, filtrerat vatten och dorms.

Även om priserna är låga jämfört med Sverige kan du snart bräcka en backpacking-budget om du söker samma komfort och bekvämligheter som du har på hemmaplan. Alla som har provat på arbetslivet i Sverige vet dock att så snart pengarna landat i fickan kan de vara svåra att spara – en kaffe där, en liten lunch, en uppgradering av telefonen – skaffar man sig sådana vanor är de svåra att avvärja. Att skära ned på sina kostnader är ett bra sätt att spara sina hårt ihoptjänade pengar från jobbet. Fundera också på vilket jobb du just nu har. Vi kan inte alla vara digitala nomader som har resandet som sin livsstil, men ett bra jobb kan ändå lägga grunden för din resa. Kanske är det värt att ta sig an lite tuffare arbetsvillkor i utbyte mot en högre lön om du har en resa i sikte. Testa jobba nätter, sätt upp dig för övertid, kolla vilka arbetstider som genererar OB-tillägg och jobba högtider. Det kanske känns surt att missa en midsommarhelg med kompisarna, men om du får in dubbla eller tredubbla lönen på ett par dagars jobb kommer du säkert inte ångra dig. Midsommarhelgen kommer säkert ändå regna bort, väl?

Bildkälla: https://pxhere.com/en/photo/594152 

Ett annat tips är att sätta in pengarna i mindre volatila aktiefonder. Då är risken mindre att du använder pengarna, samtidigt som de också har chans att växa till sig. Även om det bara handlar om en tusenlapp eller två kan skillnaden innebära att du kan unna dig lite mer under en vecka på din resa. Befinner du dig redan utomlands och kassan börjar tryta? Då erbjuder internet flera möjligheter som du kan ta del av om du är lite flexibel. Om du inte provat online betting och casino ännu, kanske detta är sättet att dryga ut budgeten. Bingo.com ger dig ett brett utbud av bingospel där du kan spela både högt och lågt efter dina preferenser. Du kan också placera ett bet på slutspelet i Champions League, Allsvenskan eller utforska om du egentligen är en dold pokertalang!

Var den första som kommenterar

Svara till