Äventyrsfyllda och kulturella resor till Mellanöstern

Vill du uppleva ett äventyr i världsklass så ska du ta och resa till Mellanöstern. Lite mer udda destinationer jämfört med Europa och delar av Asien. Dock har nog de flesta hör talas om Dubai, och hur staden imponerar med fantastisk shopping och en enastående arkitektur som får en att tappa hakan direkt. Eller Iran med sin sprudlande kultur och sitt underbara klimat. Oman stoltserar med sina traditioner och bjuder på genuinitet och är ett populärt resmål bland länderna i mellanöstern. Eller varför inte resa till Doha och uppleva en kultur utan motstycke samt en massa roliga attraktioner att uppleva. 

Dubai – Har det mesta av allt

Dubai är idag världskänt på grund av sina enastående byggnader och ständiga förändring, och många svenskar har redan varit där och upplevt det. Du kan enkelt flyga direkt från Sverige och nå Dubai på knappa sex timmar. Dubai har flera stora, ståtliga byggnader, men det är byggnader som är 824 meter hög och ses som ett av världens få 7-stjärniga hotell. Inte nog med det, pampiga shoppingcenter med de allra dyraste varumärkena finns.

Iran – Kultur och väder

Resor till Iran är nästan en garant för att få uppleva massor av äventyr. Du kan påbörja resan i Irans gästvänliga huvudstad Teheran. Här finns mysiga kaféer och härliga museer av olika slag. Bland sina traditioner kan man finna olikheter med det vi har här i väst. Ta något så vanligt som vi alla känner till idag, poker. I Iran kan du hitta den anrika persiska pokern som skiljer sig från poker vi spelar på nätet idag. Persisk traditionell poker ”As Nas” som leder tillbaka ända till 1600-talet går till på ett annat sätt. Varför inte spela ett udda, men traditionellt spel, på en udda destination som Iran, på ett mysigt café i centrala Teheran?

Oman – Traditioner

Grannen till Dubai heter Oman och bjuder på riktiga traditioner, något som ger ett spektakulärt värde åt din resa. Oman är alltså känt för att leva efter traditioner och staden har rykte om sig att vara öppet och gästvänligt för de som väljer att komma dit och betrakta kulturen, folket och allt där i mellan. Vill du uppleva modern arkitektur som blandar in sig med traditionella byggnader bör du besöka Muscat. Det finns även möjlighet för strand och bad och vattnet bjuder på rikt naturliv. Du kan kombinera Oman och Muscat när du väl bokat och det är bara en timme mellan destinationerna. Tur och retur Dubai – Muscat ligger runt tusenlappen.

Doha – Framväxten

I mellanöstern är det Doha som sticker ut, det är en enorm framväxt som pågår och skyskrapor och andra jätteprojekt växer upp och staden är i konstant förändring. Man tar dock hänsyn till det gamla vilket tar charmen till helt nya nivåer. Doha ser till att respektera traditionerna och det kan alla resenärer vara glada för. Doha är en stark ekonomi som rusar framåt och att vara där och se det med egna ögon är verkligen en upplevelse.

Var den första som kommenterar

Svara till