Inför resan till Nevada

USA är ett populärt resmål, men Nevada är inte alltid en självklar destination. Visst, många som är på besök i Kalifornien ser till att göra avstickare till grannstaten för dess främsta sevärdheter, men att ha det som huvudmål är desto ovanligare. Nevada bör dock inte förbises – staten har många platser som är värda att besöka, både välkända och ett och annat guldkorn. 

Öppna starkt – inled i Las Vegas

Den naturliga utgångspunkten om du ska backpacka i Nevada är givetvis syndernas stad, Las Vegas. Det finns nämligen mycket mer att göra där än att bara gå på casinon; i staden finns restauranger i absoluta världsklass och underhållning i alla dess former. Oavsett om du gillar pampiga musikalnummer, stand-up eller obskyra scenshower så finns det någonting för dig. 

Ytterligare en fördel med att utgå från Las Vegas är att det är nära till några av Nevadas andra, kända sevärdheter. 

Besök mäktiga Hooverdammen…

Bara en knapp timme från Las Vegas kan du hitta ett av världens mest imponerande byggen i form av Hooverdammen. Dammen är konstruerad över Coloradofloden på gränsen mellan Nevada och Arizona, och har du aldrig varit där så kan det vara svårt att förstå hur pampig upplevelse det är att blicka ned från den över 200 meter höga konstruktionen i betong. 

…och ännu mäktigare Grand Canyon

Det kan kännas svårt att toppa synen uppifrån Hooverdammen, men färdas du ytterligare några timmar därifrån så kommer du finna dig själv vid ett av naturens främsta underverk – Grand Canyon. Ja, Grand Canyon är beläget i Arizona, men det är väl okej att göra en lite avstickare utanför Nevadas gränser? Med tanke på att du kan besöka Grand Canyon under en dagstrip med Las Vegas som utgångspunkt så skulle man kunna argumentera för att det till och med är ett måste att göra det!

Ta kajaken genom Black Canyon

Från en kanjon till en annan. Black Canyon är visserligen inte lika imponerande som Grand Canyon, men dina utforskningsmöjligheter av den är desto bättre. Du kan nämligen upptäcka kanjonen genom att paddla kajak i Colorado River, inte allt för långt ifrån den tidigare nämnda Hooverdammen. 

Ta ett dopp i Tahoesjön

Än så länge har vi mestadels hållit till i södra Nevada, så låt oss avsluta texten med en resa längre norrut, upp till Tahoesjön (ofta benämnd med det engelska namnet, Lake Tahoe). Den stora och vackra sjön ligger på gränsen mellan Kalifornien och Nevada. Vid sjön kan man njuta av naturen i alla dess former, med underbara vandringsleder och möjligheten till båtturer på sjön. Skulle du vilja kan du också göra en avstickare till den närliggande staden Reno. Där kan du exempelvis fördriva tiden med ett besök på National Automobile Museum.

Trots att Nevada kanske är mest känt för det intensiva partylivet i Las Vegas, så är staten ett måste att besöka även för naturälskaren. Landskapen som finns att utforska är slående vackra och bör inte glömmas bort om du planerar en resa över Atlanten.

Var den första som kommenterar

Svara till