Sista Minuten-resor – ett billigt sätt att upptäcka världen på

Backpackar med ryggsäck i USA

Det är få som har råd att årligen resa långt bort i världen på backpackerresor till fjärran resmål. Vad gör man då när man vill komma ut i världen för en billig peng? En Sista Minuten-resa kan vara svaret.

Avkoppling på thailändska stränder, fest med vänner i australiensiska Sydney, solnedgång vid Taj Mahal eller vandring längs Machu Picchu. Det är några av drömmarna som ofta förknippas med längre backpackerresor.

Men de flesta av oss har inte råd att ständigt uppleva äventyr i fjärran länder. Även om vi skulle vilja det, är det helt enkelt för dyrt att hela tiden vara på långväga äventyr.

Vad gör man då? Ett bra förslag är att börja resan med en Sista Minuten-resa
En Sista Minuten-resa är en charterresa som en resebyrå inte har lyckats sälja och därför är priset kraftigt reducerat när det är några få dagar kvar till avresa.

Sista Minuten-resor går vanligtvis går till resmål i Sydeuropa. Det kan vara Svartahavskusten i Bulgarien, någon av de grekiska öarna som Kreta eller Rhodos, till en av Turkiets soldränkta stränder eller Spaniens många lockande strandorter.

Nu kanske du tänker: ”Jag är en backpacker och kommer ALDRIG att åka på en chartersemester.”
Det är ett bra argument och sådana finns det många av. Tanken på ett charterhotell, informationsmöten och mängder av andra turister, är inte vad man förknippar med en backpackerresa.Ändå bokar många backpackers Sista Minuten-resor.Varför? – Eftersom det är billigt och väldigt praktiskt.

Till exempel kan du ibland hitta ett paket med flyg och hotell för en vecka vid Turkiets sydkust till ett pris på 999 kr. Alltså mindre än 1000 kr för både flygbiljett och hotell i en vecka!!

En chartersemester behöver inte vara en chartersemester
Du kan tillbringa några dagar eller tre på hotellet och sedan resa runt i Turkiet och uppleva några av landets många spännande sevärdheter. Du kan se det fantastiska landskapet i Kappadokien, besöka den antika staden Efesus eller staden Istanbul som ligger i två världsdelar.

Och det finns liknande upplevelser på alla andra resmål som charterresorna tar dig till. Från de bulgariska stränderna kan du resa upp i bergen och uppleva det berömda Rila-klostret. En charterresa till Kreta kan bli öhoppning mellan de grekiska öarna och en charterresa till Costa del Sol kan bli en stadssemester i Barcelona – det är bara din fantasi som sätter gränserna.

Hur hittar man de billiga Sista Minuten-resorna?
Börja med att använda en prisjämförelsesida som Travelmarket.se. Här kan du jämföra priser för Sista Minuten-resor från flera olika resebyråer på ett och samma ställe.

Om du vill hitta de billigaste resorna, ska du inte vara kräsen. Om du är öppen för både olika hotell och resmål, har du störst chans att komma ut i världen för en billig peng. Och pengarna ska ju helst gå till upplevelserna, eller hur?

Sista Minuten-resor är billigare när det inte är högsäsong. Priserna stiger när det är många som har semester. Därför är det bäst att resa när det inte är skollov eller storhelger.

När det är bra väder i Sverige, faller priserna på Sista Minuten-resor. Därför kan det vara smart att kolla väderprognosen några dagar framåt och hålla tummarna för att priset ska falla ännu mer.

Men kom ihåg att Sista Minuten-resor är vanligtvis billiga eftersom de är s.k. restresor. Alltså kan resan som du kollar på, möjligtvis säljas inom kort. Slå till direkt och boka resan när du har hittat rätt.

Vi önskar dig mycket nöje med din nästa restresa!