De hetaste barerna i München

Hur många är det inte som åkt utomlands och förtvivlat letat efter de där inne-barerna, ställena där alla locals hänger? Efter åtta år av utgång i München vill Linda dela med sig av stans 15 absolut coolaste barer – långt ifrån det stressiga tumultet på turiststråket Leopoldstraße.

München är en toppenstad att gå ut i, men de bästa ställena kan vara lite svåra att hitta på egen hand. Musik, partystämning, inredning och drink-kvalitet har varit de viktigaste kriterierna i sammanställningen av denna lista. Backpacking presenterar: Münchens bästa barer!
 
1. Die Trinkhalle – Münchens coctaillegend nummer ett som drar gäster från långt utanför trendiga stadsdelen Glockenbach. Die Trinkhalle är proppfull varje dag efter klockan 22. Det är litet och trångt med få sittplatser, men detta stör inte. Här serveras nämligen stans bästa drinkar. Vid ett besök bör man passa på att prova något utöver de gamla klassikerna. Drinkmenyn är nämligen späckad med husets egna kreationer, till exempel drinken Isar-Flimmer med gin och rabarbersaft.
Adress: Baaderstraße 68
 
2. Nage & Sauge – Nära centrum, lite undangömd i stadsdelen Lehel, ligger Nage och Sauge, en bar och restaurang som alltid är full med folk. Direkt vid ingången står en liten kamin och hela lokalen är inredd i mörkt trä, vilket tillsammans med de tända ljusen på borden ger en riktigt mysig stämning. Det går inte att reservera sittplatser så man måste vara ute i god tid om man vill äta. På Nage hittar man stans bästa stämning.
Adress: Mariannenplatz 2
 
3. Maroto – Maroto betyder “rackare” på portugisiska och är mycket riktigt en portugisisk bar i Glockenbach. Stället är pyttelitet med några få bord längs de fyrkantiga väggarna, men musiken är bra, det finns portugisisk öl i baren och hela stället är fullt med muntert partyfolk.
Adress: Westermühlstraße 31
 
4. Favorit-Bar – Rökarna trängs utanför dörren, en artig dörrvakt håller upp dörren, man träder in i en av stans coolaste barer. Betongväggar, gummistolar som skjuter upp ur golvet och dåligt ljus. Den lite trashiga looken hör till ”die Favo”, som bara blir mer och mer populär bland Münchens nattsuddare. 
Adress: Damenstiftstraße 12

5. Schwabinger 7 – Om man kan peka ut ett ställe som stans kultigaste är det Schwabinger 7. Denna hårda pärla befinner sig mellan trendiga, överdyra skate-affärer och kebab-hak på Münchner Freiheit. När man öppnar dörren kommer man in i en härligt sliten lokal, komplett inredd i mörkt trä. Här spelas gamla rockklassiker och folk rockar också loss riktigt ordentligt. Det hinkas öl och studenter och gamla rävar trängs i långa rader.
Adress: Feilitzschstraße 9
 
6. Vegabar – Baren i Schwabing som döpts efter Vincent Vega, huvudpersonen i Quentin Tarantinos ’Pulp Fiction’. Det är lätt att sammanfatta Vegabar: färgglad inredning med psykedeliskt mönster, väl tilltagna drinkar och riktigt bra musik – vild blandning av funk, hip-hop och elektro. Perfekt location för förfesten eftersom man kan sitta ner och prata utan att skrika lungorna ur sig.
Adress: Georgenstraße 56
 
7. Rakete – En av Haidhausens bästa adresser för en lyckad utgång. Kala väggar och lavalampor står för stämningen. Alla är trevliga, till och med dörrvakten som står och hyschar utanför dörren så att inte grannarna ska störas.
Adress:Johannisplatz 11
 
8. X-cess – Årets bar 2005 i München och omnämnd som place to be i New York Times. Finns det någon bättre sammanfattning av X-Cess i Glockenbach? Det bästa med stället är ägaren ”General Isi”, en man i övre medelåldern ständigt iklädd rysk flygvapenmössa. Godisklubbor till alla tjejerna är obligatoriskt för Isi.
Adress: Kolosseumstraße 6
 
9. Josef bar – Ett av de mest populära frukostställena i Glockenbach är Café Maria. Mittemot ligger Josef Bar. Trevlig stämning, stort dansgolv och bakad potatis och fiskpinnar bakom baren i fall man blir hungrig framåt natten.
Adress: Klenzestraße 99
 
10. Substanz – Namnets sammansättning av sub- och tanz (dans) skvallrar om att stans subkulturer gärna hänger här samt att man ofta organiserar live-konserter med olika independent-band. Varje månad äger Europas största Poetry Slam rum på Substanz.
Adress: Ruppertstraße 28

11. Café Kosmos – Den mest alternativa baren på listan. Kosmos ligger i närheten av Hauptbahnhof och lockar främst till sig studenter. Priserna är nämligen riktigt låga här och publiken är ung. 
Adress: Dachauerstraße 7

Var den första som kommenterar

Svara till