San Francisco – guide – sevärdheter

I den här artikeln tipsar Johanna om sevärdheter i San Francisco. Perfekt för dig som är på väg dit och vill se några av de saker som gjort staden känd.

Golden Gate-bron som är San Franciscos populäraste attraktion, symbolen för hela Bayområdet och är såklart ett måste att se. Ta bilen, turistbussen (som tar dig hela vägen över till Fort Cronkhite för jättefin utsikt) cykla eller gå. Själv är jag inte jättesugen på höjder och eftersom bron är byggd för att kunna svaja om det blir kastvindar blev jag lite lätt änsglig däruppe. Det är vackert och häftigt men skippa de värsta trafiktimmarna och absolut inte en blåsig dag. Men självklart måste man ju få sin lilla turistbild och skryta med.

Fishermans Wharf är ett riktigt turisttillhåll som de flesta San Francisco-bor verkar älska att hata, som jag har förstått det. Men det finns faktiskt mycket härligt att göra här och det behöver inte vara dyrt. Mycket av det är gratis, till exempel Maritime museum på Akvarie parken och Museum of the City of San Francisco.

Vandra längs Jefferson St, lyssna på livemusik som spelas tvärs över gatan varje dag till 16.00, allt mellan jazz och reaggae. Kom gärna dit tidigt på morgonen för och kika på när fiskemännen drar upp dagens fångst av skaldjur och fisk. Missa absolut inte Pier 39!
 
Alcatraz, fängelset som de flesta säkert hört talas om, kan man åka ut till. Båtturerna lämnar hamnen vid Fishermans Wharf varje halvtimme. Det känns jättehäftigt att besöka fängelset, med eller utan guidad tur, ta med lite picknick, käka och bara mys på den här lilla ön!
 
Bay to Breakers, ett tolv km långt race genom San Franciscos stad och det är allt från ”riktiga” atleter, till vanligt folk som skojar till det och springer det här. Måste uppleves för att förstå hur pass unikt det är! Människor utklädda till poliser och nunnor, till och med nakna kvinnor i mexikanskaa hattar blir man inte förvånad att se! Djs spelar på gatorna och stämningen är hög.

Det börjar 08.00 på Howard-Spear St genom stan och slutar när du nått Pacific Ocean vid Great Highway. Avgiften kan variera mellan 22-37 dollar, beroende på hur många som är med och springer, men då får du din alldeles egna coola tshirt också. Du kommer i vilket fall inte ångra att laja med alla glada människor här, glöm för allt i världen inte din vattenpistol!
 

The Exploratorium som är ett enormt Tom Tits med experiment och massor av arbetsstationer du kan testa på. Det är faktiskt jätteskoj att leka, vare sig man är vuxen eller barn finns det nåt för alla och man kan lätt spendera en dag här! Kolla in alla roliga fiskar och glöm inte testa på toafontänen som känns väldigt motstridig att dricka ur av någon anledning. Det ligger i vilket fall nära Golden Gate bron och kostar runt 13 dollar i inträde, parkeringen är gratis.

10 kommentarer på San Francisco – guide – sevärdheter

 1. Elsa

  Ikväll 20:00 besöks SF i Packat och klart på ettan(?), jag kommer lätt sitta klistrad framför tvn 🙂

 2. Magnus

  Tycker Din rapport från San Francisco är mycket trevlig, men Du skulle kanske nämna restaurangen CLIFFHOUSE som klättrar på klipporna ut mot havet, och där man kan ta en öl och applodera solnedgången. Så har vi naturligtvis Sausolito som är väldigt speciellt, med bla. sina husbåtar och vy mot San Francisco. Slutligen Bolinas, en liten by norr om staden, ca 45 min med bil och där bl.a. den kända konstnären Keith Andersen ritar sina fåglar med atelje vid stranden. Värt ett besök – med bil helst!

 3. Lars-Erik Sandin

  San Francisco – guide – sevärdheter ska åka dit om en vecka så det var kul att läsa om lite om staden.

 4. Daniela, 13 år

  jag tycker det var en jättebra artikel, du fattar inte hur mycket bra info du gett mig till mitt skolarbete. Håller nämligen på med ett jorden runt projekt(går i sexan)och besöker nu San Francisco(på låtsas), ganska kul

 5. Susanne

  Skall åka till USA med familjen till våren så denna sida har varit till mycket hjälp för att planera vad vi skall göra och se på under vår vistelse i San Francicso, TACK.

Svara till