Smultronställen runt Los Angeles

Bergskedjan San Gabriel I vintras spenderade Linda en knapp månad i Kalifornien och Nevada. Väl tillbaka på svensk mark har en Los Angeles-guide med fokus på stadens rockhistoria till en av Sveriges största musiktidningar knattrats fram, en artikel som ett stort antal celebra angelenos bidragit till.

Missa inte att hyr bil när ni reser till Los Angeles, detta är en stad man inte vill vara utan hyrbil i även om där kan vara mycket trafik. För utan bil är det inte lätt att ta sig runt i denna enorma stad! Hyra bil i Los Angeles är bäst att göra på flygplatsen, där priserna oftast är lägst. Det finns gott om kontor runt om i staden om det är så att du väljer att hyra en kortare period. Om du bokar från Sverige ingår full försäkring.

Musikern Douglas McCarthy har en topp fem-lista på vad ingen besökare i änglarnas stad bör missa.

1. Film bland de döda
”Varje lördag, och ibland på söndagarna, under hela sommaren visas någon film på kyrkogården Hollywood Forever Cemetary,” berättar McCarthy. ”Evenemanget kallas Cinespia. Ta med dig något gott att dricka, en picknick-korg och en filt. En jacka kan också vara bra att ha, det kan bli kyligt. Kom i tid, det kan bli trångt!”
 
2. Vandring vida kring
“Mount Lowe Historical Railway ligger ytterst vid bergskedjan San Gabriel,” förklarar McCarthy. “Den börjar vid sjön Aveenue i Altadena, strax norr om Pasadena. Det tar mellan fem och sex timmar beroende på hur långt man vill gå och i vilken kondition man är. Bäst är det förstås om du väljer en klar dag och går så tidigt som möjligt. Då har du möjlighet att se hela Los Angeles-dalen och kustlinjen vid utsiktspunkterna.

3. Känn harmoni med havet
”Börja med att köra norrut längs motorväg 101 till Las Virgenes där du tar av till vänster,” råder McCarthy. ”När du fortsätter köra västerut blir 101:an så småningom Malibu Canyon Road, en fantastiskt vindlande väg genom en kanjon i Santa Monica-bergen. Till slut når du Stilla Havet där du tar till höger för att komma ut på kuststräckan Pacific Coast Highway, också känd som Highway 1. Efter någon dryg kilometer når du Malibu Seafood Fresh Fish Market & Patio Café. Stanna här för att hämta krafterna med de mest vidunderliga fisktacos innan du fortsätter köra norrut längs 1:an mot Zuma Beach. Resten av dagen väntar strandhäng och bad i havet med delfiner och havsuttrar. Innan det blir mörkt kör du tillbaka söderut mot LA och stannar till på baren Moonshadows för att dricka något stärkande och se solen sänka sitt blodröda klot i det oändliga havet.

4. Flanera och fynda på loppmarknad
”Ägna en dag åt loppmarknaden Pasadena Rose Bowl Flea Market som äger rum andra söndagen i varje månad,” tipsar McCarthy. ”Möjligheten att fynda jox och spana in udda människor är stor!”

5. Vilt vacker nationalpark
”Kör från LA så att du passerar Crossroads Café and Tavern för att inmundiga en burgare,” insisterar McCarthy. ”När du når nationalparken Joshua Tree, som ligger 22 mil öster om LA, ska du checka in på motellet Joshua Tree Inn – gärna rum 8 om möjligheten finns, det var där Gram Parsons dog. Häng vid poolen och sänk ett gäng öl, innan du släntrar ned till Joshua Tree Saloon för att shotta tequila med lokalbefolkningen. Dagen därpå är det dags att ge sig in i själva nationalparken. Siktet bör vara ställt på Cap Rock, där Parsons kropp kremerades, följt av ett par timmars fyrhjuligt utforskande av det sagolika landskapet.”

1 kommentar påSmultronställen runt Los Angeles

  1. Stefan Larsson

    Hej!
    Det ät toppen i Los Angeles och California
    jag har varit där en hel del.

Svara till