Äventyrsresa i grupp kinesiska muren

Äventyrsresor

Om du bestämt dig för att göra en äventyrsresa är G Adventures outstanding både när det gäller erfarenhet och organisation av resan. De har ett otroligt stort utbud, och har växt på senare tid, men erfarenheten hos guiderna som dom anlitar och resorna som finns att välja på håller hög klass. Inför en långresa är det också mycket som ska planeras; såsom vaccinering och visum.

Här kan du få många bra restips >

Destinationer

I Asien och Sydamerika är G Adventures de bästa, helt klart. Speciellt i Asien är det väldigt bra att resa via G Adventures just för att ta sig fram själv, boka resa och utflyktsmål är så mycket svårare om du inte kan språket och känner till kulturen. När det gäller övriga kontinenter finns det t ex. lokala guider i Afrika för safari etc. ,som också är bra, men samtidigt vet man vad man får med G Adventures. I Oceanien finns det såklart också andra alternativ, såsom Kiwi Experience i Nya Zeeland.

Förslag på äventyrsresor

Här har vi samlat några av de resor som vi själva har åkt med, men också andra resor som vi hört ska vara riktigt bra. Det är en blandning av flera olika kontinenter som ni ser. En resa som vi också vill rekommendera är äventyret till den magnifika nationalparken Patagonien i Argentina, som ska vara en helt enorm upplevelse.

Upptäck Iguassu
Få en kick med andra resande som inte är rädda att testa något nytt. Ni startar äventyret i Buenos Aires och sedan fortsätter resan till imponerande Iguassu-fallen därefter flyger ni till Sao Paolo och slutar festen i Rio.
$2649

Upptäck Indokina
Upptäck det genuina Indokina på denna resa som tar dig till fyra varierande länder. Upplev historia, både gammal och nutid, och bevittna det magnifika templet Angkor Wat. Känn av pulsen i städerna och välj dina aktiviteter.
$3139

Southern cross - Lima till Rio
Från Nazcalinjerna i Perus öken till stranden i Ipanema sträcker sig denna 45-dagars resa med stora möjligheter för äventyr. Denna resan erbjuder en mix av aktiviteter men även tid för över för att upptäcka på egen hand.
$5906

Småvägar och högland i Peru
Upplev Perus högland utanför de vanliga områdena och se fantastiska bergslandskap och avlägsna städer få turister besöker. Res till Cusco genom lokala byar och möt kulturen i Peru. Klättra den legendariska Inkaleden till Machu Picchu.
$1444

Hong Kong till Peking
Ta in stämningen i Hong Kong, flyt längs Yangtze på en kinesisk flodbåt och upptäck Kinesiska muren med andra som delar din aptit på äventyr. Njut av 18 dagar fyllda med Kinas stora sevärdheter. Detta är en minnesvärd resa!
$1611

Äventyret i Costa Rica
Om du vill njuta av Costa Ricas alla sevärdheter men samtidigt se några gömda skatter, boka den här resan. Landet är en av de mest biologiskt skiftande länderna i världen med alltifrån vulkaner och vilda djur till regnskogar och stränder.
$1444

Vem är den typiske resenären?

Gruppresorna består oftast av små grupper, 12 st är standard men ibland är grupperna upp till 16 st. Den typiska resenären för att grovt generalisera, är en person i 30-årsåldern som åker ensam. Det är verkligen en av det stora fördelarna med gruppresorna, det är så många som åker själv så man får alltid kontakt! Såklart är det inga konstigheter att åka med sin partner eller vän heller. En bra sak med G Adventures är att de har som policy att det skall inte kosta mer att resa själv, så man får dela rum med annan resenär som reser ensam av samma kön. Såklart finns även möjligheten att betala lite extra för att få ett singelrum.

Kategorier

För att få en uppfattning om resan har G Adventures olika kategorier för att beskriva resan. Det är riktigt bra när man letar runt men också om man vill ha en extra äventyrsfull resa, då kan man sortera på det på deras hemsida.

  • Travel style (resesätt): Finns kategorier som family (familj), active(aktiv) eller yolo(you only live one) Riktigt bra för att få en kort beskrivning om vad för sorts gruppresa det är.

  • Physical rating (fysisk nivå): Vad krävs av resenären? Hur ansträngande är hiken? Såklart ska man inte ta för allvarligt på det här, men det ger en bra indikation inför resan. Det finns fem nivåer här. Från den lägsta nivån, Nivå 1 easy (lätt) där det inte krävs mycket fysiska krav på resenären till nivå 5 challenging (utmanande) som oftast är en tuff hike eller resa som kräver mer av resenären.

  • Age requirement (krav på ålder): På nästan alla resor krävs att resenären är över 18 år, i annat fall i målsmans sällskap.

  • Service level (nivå på boende): Hur är boendet och transporterna under resan? Här finns basic, camping, standard eller upgraded att välja på.

  • Trip type: (gruppstorlek): Här finns t ex. independant travel (ensam med guide tillhands) men de flesta väljer small group (antal oftast mellan 12-16) Gruppresorna är definitivt det bästa man kan göra!

G Adventures

G Adventures grundades 1990 i Toronto, Kanada, mest med fokus på Sydamerika i starten. Sedan dess har destinationerna ökat till hela världen. Idag har företaget 1350 anställda och kontor runt om i världen. Över 100 000 st resenärer har åkt på deras resor. Från början var namnet GAP Adventures (Great Adventure People) men 2011 ändrades namnet p g a ihopblandning med klädmärket. Just nu finns det 652 st äventyrsresor uppe på deras hemsida, så det finns ett enormt utbud. Vi som skriver det här har åkt med dem till bl a Costa Rica, Patagonien i Argentina och rundresa i Kina.