Kryssningsfartyget MSC Splendida

Kryssningar för backpackers

Finns det någon möjlighet att en backpackers med stram budget kan åka på en kryssning? Det gör faktiskt det! Det kan finnas riktigt bra erbjudanden på kryssningar, speciellt på förflyttningskryssning (positioneringskryssning) mellan två kontinenter som kan passa bra in på en jorden runt resa. I en kryssning ingår transport, boende, all mat, föreställningar med mera. Lägg där till flera trevliga stopp på vägen! I denna bloggen kan du läsa om en backpacker som hitta en kryssning som var billigare än hennes flyg.

Hur hittar man en billig kryssning?

Att hitta en billig och prisvärd kryssning är fullt möjligt. Rummen utan havsutsikt eller balkong är alltid de billigaste och ibland så mycket som halva priset jämfört med ett rum med balkong. De absolut billigaste kryssningarna är sista minuten kryssningar, dessa kan ibland vara mycket prisvärda. Sista minuten kryssningar är inte riktigt som flyg och hotell, utan sista minuten kan även vara 1-2 månader innan avgång, speciellt i lågsäsong. I högsäsong är det oftast betydligt svårare att hitta riktigt billiga kryssningar. Därför är det ingen större ide att till exempel försöka hitta en billig Karibienkryssning över jul-nyår, eller de grekiska öarna i slutet på Juli.

Sök och boka en sista minuten kryssning.

Läs mer och hitta aktuella sista minuten kryssningar. Försök att ha lite koll under en längre period för att få en uppfattning om prisnivån för att kunna slå till på de bästa erbjudandena som kommer upp.

Transatlantic (positioneringskryssningar)

Transatlantickryssningar sker när rederierna vill flytta sitt fartyg mellan Europa och Nordamerika. Från Nordamerika avgår dessa vanligtvis under våren, när kryssningssäsongen börjar gå mot sitt slut i Karibien. På andra hållet avgår kryssningarna under hösten när Medelhavssäsongen är över. Kryssningar tar oftast mellan 10 och 14 dagar med flera stopp. Det finns även längre rutter med ett större antal stopp längs vägen. En Transatlantickryssning är billigare än andra kryssningar och ibland kan man hitta riktigt bra erbjudanden!

Det finns även andra positioneringskryssningar men de är lite svårare att hitta och där är ett mindre utbud. Dessa kryssningar kan vara ett mycket trevligt alternativ istället för att ta flyget mellan kontinenter. Det gäller dock att vara minst två personer eftersom hytterna är gjorda för två personer.

Avgår från Köpenhamn

Ett stort antal kryssningar som går mellan Europa och Nordamerika avgår från Köpenhamn. Det är alltså fullt möjligt att ta tåget till flygplatsen och börja sin resa med en kryssning till New York, Miami eller annan destination där kryssningarna anländer.

Karibienkryssningar

Utbudet av kryssningar i Karibien är enormt, det gör också att det ibland kan komma upp mycket bra erbjudanden eller sista minuten priser på kryssningar. Även om du inte hittar någon kryssning över Atlanten som tajmar ditt schema så kan istället en Karibienkryssning vara ett bra val.

Carnival
Carnival Cruise erbjuder ofta de billigaste kryssningarna, med mycket fest. Detta är det mest populära rederiet bland unga resenärer. De har ett enormt utbud från Florida, allt från ett par dagar till längre kryssningar. En kryssning med Carnival kan därför vara ett trevligt avbrott på en backpacking-resa, där allt är inkluderat (sprit är endast inkluderat i vissa erbjudanden), trevliga resmål och mycket aktiviteter på båten. Läs mer om att kryssa i Karibien här på Backpacking.