Boende

Boende är den individuellt största kostnaden på en långresa. Det finns flera valmöjligheter men det som lockar flest backpackers är hostels (vandrarhem). För den som har lite större budget och gillar en högre standard är hotell det bästa. Oavsett vilket boende ni söker är det ofta bra att ta en titt på resenärernas omdöme och betyg.

Hostels

Hostels (vandrarhem) erbjuder oftast rum med våningssängar, de flesta rummen är för 4 till 10 personer. Ju fler personer, ju lägre pris. Vill ni ha ett privat rum så finns det oftast, både med och utan eget badrum beroende på hostel. Hostels är extra bra för de som vill träffa andra backpackers, festa, göra utflykter med mera. Populära hostels blir ofta fullbokade, speciellt under högsäsong. Det är därför bättre att ha en bokning och avboka, än att anlända utan bokning och inte få plats.

Hostels bokas bäst på Booking.com, med ca 18 000 olika hostels. Det går även bra att använda sökmotorn högst upp som söker igenom de flesta hotellsidor.

Hotell

Hotell har en högre komfort, lite fräschare men att bo på hotell under en lång backpacking-resa är ofta ett dyrt alternativ. Det kan dock vara skönt att ibland unna sig några nätter här och där under sin resa. 3-stjärniga hotell håller oftast en bra klass med rimliga priser. Hotell kan bokas på t.ex. Hotels.com där man samlar bonusnätter. Den 11e natten blir en gratisnatt.

Airbnb

Airbnb är speciellt bra för den som vill hyra ett boende under en längre tid eller för en grupp som vill bo tillsammans. Utbudet varierar mellan olika länder i världen men oftast är det ganska stort och bra. Är du ny på Airbnb och vill ha en rabattkod på mellan 250 och 300kr kan du kontakta oss.

Boende i USA


USA är ett bra land för backpackers, det finns gott om trevliga hostels speciellt på ställen som lockar turister. De populäraste områdena är sydvästra USA (med Las Vegas som syns på bilden ovan), nordöstra USA och Florida. För den som vill bo på hotell i USA finns det något för alla, det finns billiga hotellkedjor till lyxiga och fina hotell. Exempel på några billiga hotellkedjor är Motel 6, Super 8 och Econo Lodge.

New York

New York är en stad som de flesta vill besöka och någon gång uppleva. Många backpackers som reser jorden runt har sitt första eller sista stopp här. De flesta hotellen ligger på Manhattan men där är priserna som högst också. För den som vill bo lite billigare kan man istället välja att bo i Brooklyn eller Queens som båda ligger öster om Manhattan. Många av hotellen ligger i nära anslutning till någon av tunnelbanelinjerna vilket ofta gör det enkelt att ta sig in till Manhattan. Utbudet av hotell i New York är enormt och det finns många områden att välja på. Vi rekommenderar därför att du läser denna guide om hotell i New York, för att lättare kunna hitta ett boende som passar. För den som vill stanna lite längre till lägsta möjliga pris rekommenderar vi se om det finns något rum i delad lägenhet att hyra via AirBnB.