Boende

Boende är den individuellt största kostnaden på en långresa. Det finns flera valmöjligheter men det som lockar flest backpackers är hostels (vandrarhem). För den som har lite större budget och gillar en högre standard är hotell det bästa. Oavsett vilket boende ni söker är det ofta bra att ta en titt på resenärernas omdöme och betyg.

Hostels

Hostels (vandrarhem) erbjuder oftast rum med våningssängar, de flesta rummen är för 4 till 10 personer. Ju fler personer, ju lägre pris. Vill ni ha ett privat rum så finns det oftast, både med och utan eget badrum beroende på hostel. Hostels är extra bra för de som vill träffa andra backpackers, festa, göra utflykter med mera. Populära hostels blir ofta fullbokade, speciellt under högsäsong. Det är därför bättre att ha en bokning och avboka, än att anlända utan bokning och inte få plats.

Hostels bokas bäst på Booking.com, med ca 18 000 olika hostels. Det går även bra att använda sökmotorn högst upp som söker igenom de flesta hotellsidor.

Hotell

Hotell har en högre komfort, lite fräschare men att bo på hotell under en lång backpacking-resa är ofta ett dyrt alternativ. Det kan dock vara skönt att ibland unna sig några nätter här och där under sin resa. 3-stjärniga hotell håller oftast en bra klass med rimliga priser. Hotell bokas bäst på Hotels.com där man samlar bonusnätter. Den 11e natten blir en gratisnatt.

Airbnb

Airbnb är speciellt bra för den som vill hyra ett boende under en längre tid eller för en grupp som vill bo tillsammans. Utbudet varierar mellan olika länder i världen men oftast är det ganska stort och bra. Är du ny på Airbnb och vill ha en rabattkod på mellan 250 och 300kr kan du kontakta oss.