Spel på resan

Backpacking är helt underbart. Att ta sig från A till B innebär dock ofta en del timmar på flygplatser, tågstationer och liknande i väntan på nästa äventyr. Äventyret i sig innehåller inte bara soliga dagar på stranden utan också just själva resandet – den mindre roliga biten. För att minimera tristessen tänkte vi gå igenom lite tips för dig som ska ut i vida världen och vill fördriva tiden på ett roligt och effektivt sätt. Det kan vara många och trånga utrymmen när du reser vilket, gör dig begränsad. Är du också trött på att titta på film med dålig bild, usel ljudkvalité i ett i ett obekvämt säte – så borde du fundera på närmare på spel!

Spela på mobilen

Det bästa och mest backpacker-kompatibla tipset blir förstås din egen mobiltelefon. Merparten av alla mobilspel som idag utvecklas är så kallade free-to-play-spel, som namnet antyder kostar dom inget att ladda ner. Det gör saken enkel att testa flera spel för att se exakt vad man gillar. Candy Crush Saga, som är ett av världens största spel kommer faktiskt från Sverige ursprungligen. Detta är ett utmärkt exempel på underhållning till billig peng i din mobil under flygresorna. Spelet är i den så kallade Match-3 genren påminner lite om gamla Tetris för er som känner till det. Ett pusselspel där du ska lyckas para ihop 3 likadana symboler.

Clash of Clans
Clash of Clans är en annan personlig favorit, som är väldigt annorlunda från vår tidigare rekommendation. Här behöver du använda din list och strategiska förmåga för att bli framgångsrik. Spelet är väldigt långlivat och timmarna kan passera fort förbi i flygplansstolen när du klickat igång spelet. Det kräver dock en internetuppkoppling i någon form, även om den kan vara svag.

Stort utbud
Sammantaget finns det massvis med grymma mobilspel som är gratis att ladda hem, så missa inte chansen att ta hem ett par stycken från topplistorna i appaffärerna när du har tillgång till ett wifi. I takt med att mobiltelefoner har blivit kraftfullare har även spelen fått bättre grafik samt bättre innehåll och kan idag liknas med fullfjädrade spel till exempelvis PC. Perfekt att ha i fickan inför den där långa buss- eller tågresan!

Nintendo Switch

Allra sist vill vi också slå ett slag för en något dyrare lösning än vad vi tidigare pratat om, nämligen spelkonsolen Nintendo Switch. Konsolen kan med fördel kopplas loss från hemmet och fungera som en kraftfull mobil spelplattform. Spelutbudet är väldigt brett och du kan hitta alla de gamla klassiska spelen i ny tappning som Super Mario, Zelda och Pokémon. Har du några tusenlappar över kan det vara en god investering inför resan, speciellt då spelen kommer på väldigt, väldigt små minneskort som är lätta att packa med utan att de tar någon nämnvärd plats. Konsolen kommer även med USB-C, vilket gör att du lätt kan förlänga batteritiden ytterligare om du har en kompatibel powerbank med dig på resan.

Nintendo Switch

Investera

En bok eller en film har sin självklara plats på varje resa, men man får inte glömma hur många timmars underhållning ett bra spel kan ge. Faktum är att spelbranschen numera är större än både film- och musikbranschen tillsammans, så världen verkar absolut ha fått upp ögonen för spel som underhållning. Det här kan du inte bara ha nöje av, det går faktiskt att investera i också om du exempelvis sparar inför nästa resa. Spelbranschen växer så det knakar och många av spelbolagens aktier är börsnoterade, vilket gör det till en intressant investering om du exempelvis sparar inför nästa äventyr. I någon mån kan man även förena nytta med nöje, om man bestämmer sig för att testa bolagens produkter.

Spel har en given plats på resan
För att runda av inlägget tycker vi att spel har sin givna plats när man är ute och reser. En kortlek är fantastisk på många sätt, men den får svårt att matcha de flera hundra spel som du kan bära med dig i exempelvis din telefon. Kort och gott suverän underhållning där alla kan hitta något de gillar – ofta helt gratis!