Skäl att älska Brasilien

Det finns miljontals skäl till att älska Brasilien, enligt Linda. Här listar hon ett urval av alla detaljer som gör det tropiska landet till en så speciell plats att leva och vistas på. Läs och låt dig inspireras av Lindas kärlek till landet.

En av de första saker man märker när man kommer hit är att alla är väldigt lugna och öppna. Man behöver aldrig vara rädd för att fråga om vägbeskrivningar eller dylikt, det finns alltid någon som svarar på ens frågor. Alltid är det någon som börjar prata om ditt och datt och att prata med en främling på busshållsplatsen är hur normalt som helst.

Stress är något som finns världen över men i Brasilien så verkar stressen vara mycket lugnare. Det är ovanligt att man jäktar fram och har man bråttom så tar man det med en nypa salt eftersom de flesta är försenade i alla fall. Detta påverkar tidsuppfattningarna såklart och att bestämma tid med någon kan ibland orsaka problem. Bestämmer man möte med någon så kan man oftast förvänta sig att personen kommer i tid men bjuder du hem någon till klockan sju på kvällen så kan du förvänta dig att de kommer tidigast halv åtta.

Generositeten och öppenheten gör att det är svårt att känna sig ovälkommen i någons hem. Även om familjen i fråga inte har något att bjuda på så frågar de ändå om du vill äta och ser till att fixa fram något. En läskedryck kan man alltid trolla fram eller en liten cafezinho. En cafezinho innehåller nästan mer socker än kaffe och dricks ur en pytteliten kopp.

Värmen är ett av de skäl som gör att de flesta blir kvar här. Visst må det vara kallt ibland men man vet att värmen väntar bakom hörnet och när det blir varmt så blir det verkligen varmt. På gatorna går folk ut och sopar upp efter sina träd och pratar med varandra. En häst med vagn travar förbi och gasförsäljarna kommer förbi med sin stora truck och frågar om det är någon som ska ha gas idag.

Man märker att familjen är väldigt viktig och att man ovilligt separerar på sig. På grund av dålig ekonomi så bor de flesta ungdomar hemma ända tills de gifter sig och många gånger så bygger de ett litet hus på baksidan av föräldrarnas gård och fortsätter bo där. Att vara hemmafru är vanligt men de flesta kvinnor jobbar eftersom familjen oftast inte klarar sig på bara en lön.

Den röda jorden finns överallt och är en av de saker som gör att naturen är så underbar. Fåglar av alla dess slag flyger fritt omkring, har du tur kan du till och med se fria papegojor. Djur som är speciella för Brasilien såsom capivara är fascinerande att se på. Brasilien har en otroligt rik natur med en fantastisk flora.

Att brasilianare är uppfinningsrika det märker man snabbt. Här tar man vara på allt och utnyttjar alla möjligheter som finns för att tjäna pengar. Otroligt vackra konsthantverk av alla de olika slag finns överallt och idéerna slutar inte att komma. Varje dag ser man något nytt som man aldrig sett och förundras över hur de kan vara så kreativa.

Den underbara maten är bara ett skäl att stanna kvar i detta heta vackra land. Mat med smaker från hela världen kan finnas överallt även om ris och bönor är basföda. 

Dessa är bara några få skäl till att älska Brasilien, res till Brasilien och upptäck ditt favoritskäl. Jag lovar att det finns mer än vad som sagts här.

Var den första som kommenterar

Svara till