Chile/Argentina

Får jag lov till en tango?

Jag var till Argentina samt Chile hösten 2003 och sommaren 2005.Två underbara länder med mycket trevlig och öppenhjärtad befolkning.eftersom jag har mina närmaste vänner boende där nere levde jag vardagslivet där mer än turistliv.Men även om du inte har kontakter i Chile eller Argentina är båda länderna värda att besöka.De har många sevärdheter och äventyr attprova på + att Chiles kust är den mest underbara att besöka för att koppla av på och ta en stund för sig själv.

Kust städerna Valparaíso och Viña Del Mar är två av de städer i Chile som man bara måste ta sig tid att åka till om man där. Det går bussar från Santiago till kusten som är billiga och tar ca 1-2 h.det går även långfärdsbussar från Santiago till olika städer i Argentina, Peru, Bolivia m.m.Bussresorna är långa men oerhört vacker, om du ska åka till Argentina föreslår jag att du åker tidig morgon så får du uppleva Los Andes och se de snötäckta bergstopparna.
Argentina är ett land, med många olika landskap. Vackra småstäder och billigt att leva och bo.

Buenos Aires som är Argentins huvudstad har ett stort utbud för turister vare sig det gäller upplevelser eller mat. Kommer du hit måste du prova på Argentinsk Tango , som jag personligen anser vara den mest passionerade och vackraste pardans som finns. Eller så kan du åka och se proffisionella dansare uppträda på torg inne i staden. annars kan du ta en dagstur ut  på landet och rida. eller varför inte bara sätt dig på en fin resturan och beställa en stor argentinsk biff, ett måste om du åkt hela vägen till Argentina.

Kortfattat är båda de här länderna värda att besöka på fler än ett sätt. dessutom är det ett bra allternativ om man vill åka en långresa till ett annorlunda land med nya upplevelser men inte vill förlora den västerländska touchen.

Var den första som kommenterar

Svara till