Var ska jag hika i norra Sverige?

0
0

Hej!

Jag och en kompis funderar på att utforska Sverige nästa år? Jag har egentligen ingen mer plan just nu, mer än att jag vill se mer av norra Sverige! Vi kan vara iväg max en vecka. Helst vill jag inte ända längst upp för det tar sin lilla tid, så jag undrar om folk har hikat, vandrat någonstans? Tänker mig hiking på dagen, bo i mysiga stugor på natten.

Åre är ju rättså exploaterat nu, men har sett mycket fint runt Åre, var kan man vara där, för att verkligen njuta av naturen? Hoppas någon vill komma med input!

1
0

Om ni vill vandra i jämtland mellan stugor och har en vecka skulle jag säga.

Alternativ 1: Börja i vålådalen och gå till Lunndörrstugan-vålåstugorna-Helags fjällstation-Sylarnas fjällstation- topptur till storsylen (17xx möh)-Storulvåns fjällstation-buss/tåg hem

Alternativ 2: börja i vålådalen och gå till lunndörrstugan-vålåstugorna-stensdalsstugorna-gåsenstugorna-sylarnas fjällstation- topptur till storsylen/vilodag-Storulvåns fjällstation -Buss/tåg hem.

Gå till närmsta friluftsaffär och köp en karta över jämtlandsfjällen så ser du dessa stugor och kan börja planera. Man kan köpa enklare matvaror vid alla STFs stugor

Hälsningar

/jävig STFanställd

0
0

Nu ville du inte åka längst upp i Sverige, men någon gång måste man ju bestiga Kebenekaise!?

Här är 2 artiklar om att vandra i Sverige:

  • Malena
    Bra läsning, tack!
0
0

Hej!

Tack för svar, helt okej att vara jävig ibland! Bokar man dessa stugor innan antar jag, online fungerar? När på året skulle du säga är det skönast väder där uppe? Relativt flexibel med när.

 

mvh Malena

0
0

Fjällstugorna går inte att boka i förväg, går bra att bara dyka up, betala helst kontant. Fjällstationerna behöver man boka i förväg då dom är väldigt populära vilket man kan göra genom att ringa Svenska turistföreningens bokning som man hittar numret till ganska lätt på föreningens hemsida, går säkert på hemsidan också. Boendet blir billigare om man är/blir medlem.

Vädret är väldigt svårt att förutspå men jag gillar september då det är mindre folk, inte så otroligt varmt och myggen har frusit ihjäl. kan vara lite kallt och utplockat bland matvarorna.

 

Visar 4 resultat
Ditt svar

Vänligen först för att skicka.