Barer och caféer i Antigua

I Antigua är det lätt att hitta nya vänner. Tillbringa en kväll på närmsta bar eller café och du kommer att träffa människor med de mest otroliga livshistorier, som du aldrig hade träffat på hemmaplan. Människor i Antigua är oftast väldigt öppna och pratglada – perfekt för den som reser ensam. Backpackings Jessica bjuder in dig till sina favorithak.

Barer

Cafe No Sé – Alternativ och personlig bar med dämpad belysning och levande ljus på de små borden av mörkt trä. Avslappnad, intim miljö där alla pratar med alla. De många tavlorna och konstverken på väggarna ger baren lite av en gallerikänsla och nästan varje kväll kan du lyssna till livemusik som spelas av någon av de många musiker som bor eller är på genomresa i Antigua. Kryp in genom den minimala järndörren till tequilabaren och prova deras egna 100-procentiga Mezcal, smaksatt med bland annat stjärnfrukt, kanel och rosa de jamaica. Ett glas vin kostar 18 kronor, öl 20 kronor.

Mono Loco – En av Antiguas största barer med USA-känsla. Sitt på den lugnare nedvåningen eller gå upp till övervåningen som spelar musik på låg nivå för att ge baren en mingelvänlig miljö. En vanlig mötesplats där folk sitter och pratar och dricker natten lång under öppen himmel. På tisdagar är det ladies night, med ladies-drinkar för tre kronor styck, och då det alltid är proppfullt. Happy hour måndag-fredag mellan klockan 17-20. Amerikansk restaurant med hemkörning.

Rainbow Café – Öppen och enkel miljö med en patio i mitten, konstnärlig inredning med väggmålningar och tavlor av lokala konstnärer. Dagtid är Rainbow något av ett kulturcenter med mycket information om vad som händer i Antigua och en bokaffär precis vid ingången. Här hålls intressanta föreläsningar en gång i veckan. På kvällarna förvandlas Rainbow till bar med olika event alla kvällar i veckan. Bland annat kan du lyssna på trubadurspelande eller delta i open-mic och visa dina talanger. Happy hour varje dag mellan 17-19. Har wifi för sina kunder.

JP’s Rum Bar – På två våningar driver New Orleans-födde Jean Paul både restaurant, bar och spanskaskola, samt anordnar kurser i matlagning och yoga. Om kvällarna kan du hänga i baren eller mysa bland kuddarna en trappa upp. Drick en Jessie Jackson, Cuban Missle Crisis eller varför inte prova en Obama Nation? Är du hungrig finns en barmeny med bland annat Jambalaya. Musiken kommer kanske inte helt överraskande nog främst från New Orleans.

Caféer

Y tu pina tambien – Bohemiskt café med en sliten charm och citrongula väggar med lokal konst. Musik från artister som Manu Chao och Otis Redding strömmar ur högtalaren som ser ut att komma från 1800-talet. Menyn är full av nyttiga och vegetariska alternativ som linssoppa med champinjon och morot, färskpressade juicer, pasta och hummus. Avslappnad miljö där ”alla känner alla” och trevlig personal. Gratis wifi för kunder.

Dona Luisa – Caféet med stans bästa bageri. Välj att sitta vid ett bord under blå himmel på den öppna pation eller på övervåningens balkong med utsikt över gästerna på nedvåningen. Fyll själv i vad du vill äta och dricka på beställningslappen du tilldelas. Passa på att köpa med dig deras otroligt goda och saftiga bananbröd på vägen hem.

The Bagel Barn – Välj bland ingredienserna, plocka ihop din bagel av valfri brödsort och drick kaffe i stora härliga keramikkoppar. Passa på att se en av filmerna som visas på caféets storbilds-TV vid flera tillfällen per dag. Här kan du också köpa med dig choklad gjord i Guatemala, smaksatt med bland annat ingefära, kanel eller apelsin. Har wifi för kunder.

Café Escalonia – Något avsides, längst söderut i Antigua, och väl värt ett besök. Fika mitt i ett växthus med vattendamm och läs vackra spanska ordspråk på träskyltarna omkring dig. Dra i ringklockan och beställ det du vill äta och dricka av någon av de oerhört artiga servitörerna. Passa på att ta en promenad bland de hundratals växterna som odlas och säljs precis bredvid.

Var den första som kommenterar

Svara till