Long Qin Xia – en dagsutflykt från Beijing

Ett tips för den som har tid över för en dagsutflykt i Beijing: ta er till Long Qin Xia. Det ligger uppe i bergen ca 9 mil från Beijing via Badaling. Stället kallas ibland för lilla Li-floden.
 
Long Qing Gorge bjuder på vackra berg och en konstgjord damm som skapat en lång vattenfylld ravin. Här uppe är luften klar och sval, något man kan behöva under den heta sommaren i Beijing.

Det här stället är väldigt turistiskt – men för kinesiska turister. Vi såg inte en enda västerlänning vid vårt besök.
 
Besöket börjar mycket intressant med att man åker rulltrappa upp för berget, inuti en gul drake. Väl uppe vid dammen, kan man ta en vacker båttur på ca en timme där man färdas i ravinen omsluten av höga gröna berg. Om man vill, kan man hoppa av  vid ändstationen och äta medhavd matsäck och sedan åka tillbaka med nsäta båt. Man kan dessutom hoppa bungyjump (var beredd på att de knuffar ut en), eller ta en skidlift ännu högre upp i bergen för en vandring med otrolig utsikt över ravinen och dess klargröna vatten. Nedför berget går man först inuti en lång grotta och sedan i trappor – eller åker i det så vanligen förekommande kinesiska turisttransportmedlet kälke-i-metallränna.
 

 
Det finns restauranger där man kan äta lunch, men ingen med västerländska menyer så vitt vi kunde se. Ha med ett lexikon som visar kinesiska tecknen för några vanliga maträtter så löser det sig. Eller medtag egen picknick. Det finns en massa platser med fantastisk utsikt att slå sig ned på. 
 
På vintern, i regel från 4-5 januari, ordnar man en isfestival här med fantastiska belysta isskulpturer.
 
Att ta sig dit: jag rekommenderar att man slår sig ihop några stycken och hyr en taxi eller minivan och passar på att se muren vid Badaling på vägen. Då slipper man dessutom åka med de där tråkiga arrangerade mur-turerna som bara ger en 20 stressiga minuter på muren. .

2 kommentarer på Long Qin Xia – en dagsutflykt från Beijing

  1. Thanh Quach

    detta ser riktigt intressant ut, jag är just nu i beijing och pluggar och kommer nu garanterat att åka dit, men jag har en fråga. Vilket är bästa transportmedlet dit? och hur mycket kan d kosta? mvh Thanh

  2. Matteus

    Tack för tipset Åse. Jag åker på måndag tilll Beijing och ska försöka att ta en tur dit.

Svara till