3 länder på 1 dag

Vi sov så otroligt gott och vaknade som små nyponrosor alla. Otroligt fräscht hotell och sköna sängar,vilket inte alltid är en självklarhet utomlands.
Bra frukost och sedan slänga in övernattningsväskan i bilen och hit the road.

Första stoppet kom snabbt med tankning och total sanering av framrutan, ganska många roadkill i form av mindre kryp.

Snart kom första kisstoppet och här var man inte lika tillmötesgående gällande utländsk valuta.
Där står bajamajor på parkeringen och både jag och Mulle beklagar oss hela vägen dit om att de brukar vara väldigt äckliga, jag har näsdukar, alkogel och bakteriedödande servetter.
Döm om vår förvåning när de är superfräscha och inga hemska dofter. Lawa sa att ni kan inte veta att den är äcklig för ni har aldrig varit här. Så kloka barn är, inga förutfattade åsikter. Det du ser, är vad du får!

Vi rullade snabbt igenom Slovakien och sedan gleeeed vi över Ungerska gränsen. Känns nästan som att vara framme bara man passerat gränsen!
36 grader och vi är sjukt lyckliga av en helt annan klimatzon i bilen. Ingen av oss vill kliva ur….EVER!

Vi gjorde ett kort stopp på Auchen för att inhandla det nödvändigaste i lekväg: gunga, seriösa nerf vattenpistoler och sockerfri läskeblask som är hårdvaluta i södra europa. Klart vi hittade ett litet lekland så Lawa fick sträcka ut sina ben lite också.

Strax innan vi anlände ringde jag far och sa att vi var framme om ngn minut och Lawa fick göra storstilad entré genom att stå upp i takluckan och ropa hej till morfar. Och sedan bamsekramar. Har alltid varit något speciellt starkt band mellan dessa två, ända sedan hon var en liten skrutt.

Pappa fick sin GT och mamma sin Cava. Lawa fick vattenkrig, en ny pool och en guidning genom morfars långa fruktgård.
Lawa som inte har sovit en blund på hela resan däckade vid 8 och vi fick lite balkonghäng i väntan på stormen. (Som 9 av 10 gånger innebär några droppar regn)

En skön första dag och i morgon väntar bad i olika former!

Var den första som kommenterar

Svara till