340meter över havet

Nu har det gått några dagar här i Shanghai och man har hunnit se en hel del av staden (fast då menar jag av det centrala Shanghai).

Vi hittade ett jätte trevligt hotel som låg väldigt centralt fast det var i vår pris klass. Det är ett mycket gammalt hotel och det var det första lyxhotellet i Shanghai men på den tiden kallades det för Astor House, det har gästats av Einstein och Chaplin bland andra.

Vi har hunnit med en del sightseeing också. Jag, Johan och Erik (som bor tillsammans då Daniel och Gustav bor i en gäst lägenhet hos Daniels fars vän och han passar upp på de hela tiden så vi ser de knappt) har hunnit ta en sväng runt stadens centrum och kollat på skyskrapor m.m.
Vi har haft tur med vädret för när vi kom så regna det men nu har det varit solsken sen dess och det är riktigt trevligt att bara gå omkring i staden.
Men vi var ute bland skyskraporna som ligger väst om centrum på andra sidan gula floden. Där hittar man också det berömda TV tornet samt världens tredje största byggnad, Jinmao building, som vi självklart passade på att åka upp till utsiktsplatsen på 88:e våningen (= 340m över havet). Och det var en utsikt som hette duga, dock så försämrar storstads smogen utsikten något men det var fortfarande häftigt. Något som kändes väldigt konstigt var att kolla ner(!) på alla skyskrapor man gått omkring bland.
Ja hela staden kändes som den kom direkt från SimCity eller nått när man var där uppe.

Igår fick vi tag i Daniel och Gustav och vi var alla 5 ute och åt middag innan vi sen gick vidare för att ta en öl.
Men idag har vi inte hört ifrån de men vi räknar med att de hör av sig runt torsdag senast (deras värd hade planerat in lite aktiviteter tills dess).

Idag har vi mest gått omkring och tittat i affärer, har inhandlat en parlör då det kändes som det var dags (har gått runt på en tillsammans förut).
Åt massor av dumplings som lunch, de kostar bara 0.5yuan st och på 4 plus en frukt och något att dricka så står man sig till middag.

Nej nu går tiden ut och min kameras batteri tog slut när jag la upp bilder så nu får ni vänta ytterligare en dag eller så inna det kommer lite bilder.

About Alexander 68 artiklar
Är väldigt sugen på att ge mig av på långresa igen, men är lite för fattig för det just nu. Förhoppningen är dock att kunna besöka många ställen men under en kortare period, veckoresor och weekends i europa och norra afrika står således högt på listan men alltid öppen för förslag.

Var den första som kommenterar

Svara till