Moskva!!

Så där, nu har jag fått tag i en dator och kan uppdatera lite om resan.
Hade en underbar dag i Helsingfors främst tack vare mina två guider samt att vädret var med oss.

Nu är jag dock i Moskva. resan hit gick problem fritt men väl på stationen så uppkom lite problem. Lyckades inte hämta ut mina biljetter med transsibiriska men det är gott om tid så jag ska göra ett nytt försök nu när jag har tolkar.

Nästa problem vara att tunnelbanesystemet som nu med lite övning är enkelt är inte lika enkelt första gången man tar sig an det. Men resan gick bra i alla fall då det fanns en del hjälpsamma ryssar som visa mig på rätt tåg.

Jag var lite osäker på sträckan till ambassaden från den närmsta t-stationen men bestämde mig för att gå. Vilket inte var det smartaste. Det blev en lång promenad men när jag väl såg ambassaden med den svenska flaggan vajande i vinden var det värt allt traskande.

Så nu har jag hunnit träffa Aron o Anna. Jag har även hunnit med att träffa Arons vänner på ambassaden och det har blivit en del festande med ambassadsfolket.

Fick till och med tillfälle att uppleva ett ryskt födelsedags kalas första dagen i Moskva. Och det var ett kalas som innehöll mycket vodka.

Har även hunnit med en hel del sightseeing. Och det finns en hel del byggnadsverk som är värda o se. Och de har inte sparat på byggmaterialet då alla byggnader är makalöst stora.
Har blivit en hel del foton och jag ska försöka lägga upp.

Ja det var nog det hela för den här gången. På söndag skulle vi in i Kreml så det kommer nog en dagbok till innan man lämnar Moskva.

About Alexander 68 artiklar
Är väldigt sugen på att ge mig av på långresa igen, men är lite för fattig för det just nu. Förhoppningen är dock att kunna besöka många ställen men under en kortare period, veckoresor och weekends i europa och norra afrika står således högt på listan men alltid öppen för förslag.

4 kommentarer på Moskva!!

Svara till