Shanghai !!

Nu så är vi äntligen i Shanghai, efter Daniels omvägar som ändå nu i efterhand var roliga.

Sista dagarna i Qingdao så åkte vi till Bryggeriet för Tsingdao ölen, Qingdaos stolthet.
Det stod i guideboken att man var tvungen att boka en guidadtur med en turistbyrå och att det skulle kosta Y60 men vi chansade och åkte dit ändå.
Det var ett smart drag för man kunde få den guidade turen ändå och det kostade Y50. Då ingick den guidade turen, en liten souvenir och gratis öl i deras bar i slutet av den guidadeturen.

Detta var perfekt tyckte vi och betalade. Det var ganska intressant att få se hur det går till på bryggerier och hur det fungerade förr i tiden. Johan som jobbat på Carlsberg och således åkt från ett bryggeri i Falkenberg till ett annat i Qingdao tyckte det var intressant att se på olikheter och likheter bryggerierna emellan.

Efter den guidadeturen och en massa gratis öl så var klockan strax efter fem. Vi bestämde oss för att bowla och ta en öl till.
Bowlingen gick bra men ingen var speciellt duktig, dock hade Erik en fruktansvärd tur i första serien och slog 4 strikes i rad. Erik blev till sist vinnare efter 2 serier.

Efter bowlingen hände inte mycket, vi tog en burgare och sen åkte vi och la oss på hostellet. Dagen därpå skulle vi åka till Shanghai.

Det första vi behövde göra på Söndagen var att hitta ett internetcafe då Daniel behövde veta om det kommit någon mer information om huruvida de ska bli hämtade eller så av hans fars vän som bor i staden.
Vi hittade inget och fick ta tåget utan information.
Tågresan var inte något vidare speciell, har hunnit åka en hel del tåg nu så man är van vid allt som kan hända.

Men nu är vi då i Shanghai, tyvärr har det dåliga vädret förföljt oss och det är rätt disigt och regnar lite.
Men vi får göra det bästa av det.

Jag ska försöka lägga upp mer bilder i veckan, det gick inte här vi är nu.

About Alexander 68 artiklar
Är väldigt sugen på att ge mig av på långresa igen, men är lite för fattig för det just nu. Förhoppningen är dock att kunna besöka många ställen men under en kortare period, veckoresor och weekends i europa och norra afrika står således högt på listan men alltid öppen för förslag.

Var den första som kommenterar

Svara till