Rabattkoder för resor

Rabattkoder är ett vanligt fenomen när man handlar på internet men det är inget som är speciellt vanligt inom resor. Inom resor har det istället blivit vanligt med olika sökmotorer som söker igenom hela marknaden för att hitta lägst möjliga pris. Rabattkoder används varken vid flygresor eller hyrbilar, däremot finns det vissa hotellsidor som erbjuder rabattkoder, detta kan göra ens boende upp till 10% billigare.

Så hittar du billiga hotell
Det är framförallt två saker man kan spara pengar på under resan. Att pressa priset på flygbiljetterna och på boendet. Det är onödigt att boka dyrt, när man lätt kan hitta billigare alternativ.

Här är fyra punkter för billigare hotellvistelse

Jämför de som jämför
Två av de största bokningssidorna på nätet är Booking.com och Hotels.com. Det finns tre saker som skiljer dessa åt och som man därmed även bör jämföra. För det första är det priset som erbjuds på hotellen. Det kan nämligen vara olika pris på exakt samma rumstyp och hotell på samma datum.

Utbudet
För det andra är det utbudet. En del hotell finns bara hos ena bokningssidan, andra finns på bägge. Även om du väljer billigaste alternativet hos ena bokningssidan så kan det alltså finnas ännu billigare hos den andra.

Bonussystem
För det tredje har de olika slags bonussystem. Hotels.com erbjuder exempelvis att man får en bonusnatt efter att ha bokat 10 nätter via deras sida. Detta gäller endast om man inte använder en rabattkod.

Rabattkoder
Det finns ofta rabattkoder som gör att man kan boka boendet billigare via Hotels.com. Dessa anges i kassan och kan ge en viss procent i rabatt eller en fast summa. Kontrollera vilken rabattkod som finns på och räkna ihop totalpriset (dra bort vad du anser bonussystemet är värt) och se sedan vilken rabatt som går att få på Bookings. Det är trots allt slutpriset man bör jämföra.

Tips

Boka utanför stadskärnan
Måste du bo så du ser Frihetsgudinnan i New York från fönstret eller med Harrods i London på gångavstånd? Eller kan du tänka dig åka 20-30 minuter med tunnelbanan för att komma dit ska på dagarna? I de allra flesta fall så är hotellnätterna dyrare ju centralare man bor. Detta gäller även närhet till större turistattraktioner.

Se på helheten
Kontrollera alltid vad du får för priset. Ingår frukost eller måste du köpa det separat? Kostar internetuppkoppling? Det är inte speciellt vanligt att man får betala extra för detta i Sverige men i vissa länder är det betydligt vanligare. Detta inte minst på så kallade budgethotell.

Gör det skillnad?
När Dagens Nyheter genomförde ett test kunde de boka en hotellnatt i Paris för 1929kr – eller 1357kr. Det var då samma hotell, samma dag och samma rumstyp. Det billigaste hotellet de fick upp i sin sökning var på 377kr per natt. Men det låg flera kilometer från den punkt där de ville bo.
Undersökningen visade alltså att det lönar sig att bo en bit från centrala delar av storstäderna och att man tjänar på att jämföra bokningssidorna. Att sedan få ytterligare rabatt är en bonus.