Så hittar du billigast flyg!

En årlig flygundersökning visar att du kan spara pengar på din nästa resa genom att följa ett antal enkla steg kring hur långt innan, vilken dag och vilken tidpunkt du bör boka din resa.

Se även:

Hur långt innan ska man boka flyget?

Genvägen till billigare flyg kan till exempel vara att boka långt i förväg (53 dagar innan avgång är en optimal tidpunkt enligt undersökningen) och genom att boka en tisdag, som är billigast, jämfört med en lördag, som är dyrast. Även tiden på dygnet när du bokar spelar in: det är i genomsnitt 6 % billigare att boka på kvällen jämfört med på eftermiddagen.

Högsäsong

Under högsäsong som sommaren, jul och påsk är det ofta bättre att boka i god tid. Det kan bli lätt en dyrt resa om man tänker att man kan vänta in ett lägre pris.

Kampanjer på flygbiljetter

Även om statistiken säger att det är 53 dagar innan så hittar man normalt de billigaste flygbiljetterna när flygbolagen har kampanjer. Dessa kampanjer kan vara lite när som, men vanligtvis brukar flygbolagen ha dem i början på januari och efter sommaren i september.

En undersökning på hur du hittar de billigaste flygbiljetterna

Mer om att backpacka

Upplevelser

Äventyrsresor

Upptäck Iguassu
Få en kick med andra resande som inte är rädda att testa något nytt. Ni startar äventyret i Buenos Aires och sedan fortsätter resan till imponerande Iguassu-fallen därefter flyger ni till Sao Paolo och slutar festen i Rio.
$2649

Upptäck Indokina
Upptäck det genuina Indokina på denna resa som tar dig till fyra varierande länder. Upplev historia, både gammal och nutid, och bevittna det magnifika templet Angkor Wat. Känn av pulsen i städerna och välj dina aktiviteter.
$3139

Southern cross - Lima till Rio
Från Nazcalinjerna i Perus öken till stranden i Ipanema sträcker sig denna 45-dagars resa med stora möjligheter för äventyr. Denna resan erbjuder en mix av aktiviteter men även tid för över för att upptäcka på egen hand.
$5906

Artiklar om att resa

Äventyrsresor

Småvägar och högland i Peru
Upplev Perus högland utanför de vanliga områdena och se fantastiska bergslandskap och avlägsna städer få turister besöker. Res till Cusco genom lokala byar och möt kulturen i Peru. Klättra den legendariska Inkaleden till Machu Picchu.
$1444

Hong Kong till Peking
Ta in stämningen i Hong Kong, flyt längs Yangtze på en kinesisk flodbåt och upptäck Kinesiska muren med andra som delar din aptit på äventyr. Njut av 18 dagar fyllda med Kinas stora sevärdheter. Detta är en minnesvärd resa!
$1611

Äventyret i Costa Rica
Om du vill njuta av Costa Ricas alla sevärdheter men samtidigt se några gömda skatter, boka den här resan. Landet är en av de mest biologiskt skiftande länderna i världen med alltifrån vulkaner och vilda djur till regnskogar och stränder.
$1444

2 kommentarer på Så hittar du billigast flyg!

  1. Emilen

    men min tisdag behöver ju inte vara samma som din tisdag? Gäller det här lokala avvikelser?

Svara till