Australien och en Känguru, ett stopp på en jorden runt resa

Jorden runt

Läs även

Såhär bokar du en jorden runt resa

En komplett guide på hur du flyger jorden runt, hur hittar du de billigaste biljetterna och Vad bör man tänka på.

Det är inte helt enkelt att få ihop en jorden runt resa själv, men det är fullt möjligt för den som har lite tid. Det går då även att få till mer unika och roligare stopp till ett lägre pris. För att lyckas boka en jorden runt resa själv krävs det mer eller mindre att du gör det med hjälp av de olika lågprisbolagen runt om i världen.

Boka via resebyrå

För den som inte vill spendera all den tid det krävs att själv planera en jordenruntresa, rekommendera vi ett besök eller samtal till någon av de större resebyråerna, tex STA Travel.

Enkelbiljetter

Enkelbiljetter mellan olika kontinenter är ofta samma pris som en tur och returbiljett förutom hos lågprisflyg där det går att flyga enkel utan någon extra kostnad. Detta gäller inte när du tar dig runt inom en världsdel, då kostar sällan enkelbiljetterna mer hos något bolag.

Jorden runt med lågprisflyg och enkelbiljetter

På senare tid har lågprisflygen spridit sig över nästan hela världen, vilket gör att det nu är möjligt att själv boka enkelbiljetter med lågprisflyg och flyga jorden runt. Den största skillnaden på de klassiska bolagen och lågprisflygen är inte som många tror priserna utan att det går att boka enkelbiljetter mellan olika kontinenter utan någon extra kostnad. Hos de klassiska flygbolagen är en enkelbiljett ofta lika dyr som en tur och retur-biljett.

Europa < - > Syd/Nordamerika.

För att ta sig till eller från Nordamerika är det klart bästa alternativet Norwegian. Norwegian har på senare år börjar flyga till ett stort antal destinationer, alla inom USA. Norwegian ändrar om i sina rutter årligen, för att se mer, läs om alla direktflyg till USA. Vill du vidare till Sydamerika är det bäst att flyga till Miami.

Europa < - > Asien

Till Asien finns det fler alternativ men det bästa är att välja en av Norwegians direktflyg. Det går även att flyga via Dubai.

(Denna artikel kommer att bli komplett i oktober 2016)

Mer om att backpacka

Upplevelser

Äventyrsresor

Upptäck Iguassu
Få en kick med andra resande som inte är rädda att testa något nytt. Ni startar äventyret i Buenos Aires och sedan fortsätter resan till imponerande Iguassu-fallen därefter flyger ni till Sao Paolo och slutar festen i Rio.
$2649

Upptäck Indokina
Upptäck det genuina Indokina på denna resa som tar dig till fyra varierande länder. Upplev historia, både gammal och nutid, och bevittna det magnifika templet Angkor Wat. Känn av pulsen i städerna och välj dina aktiviteter.
$3139

Southern cross - Lima till Rio
Från Nazcalinjerna i Perus öken till stranden i Ipanema sträcker sig denna 45-dagars resa med stora möjligheter för äventyr. Denna resan erbjuder en mix av aktiviteter men även tid för över för att upptäcka på egen hand.
$5906

Artiklar om att resa

Äventyrsresor

Småvägar och högland i Peru
Upplev Perus högland utanför de vanliga områdena och se fantastiska bergslandskap och avlägsna städer få turister besöker. Res till Cusco genom lokala byar och möt kulturen i Peru. Klättra den legendariska Inkaleden till Machu Picchu.
$1444

Hong Kong till Peking
Ta in stämningen i Hong Kong, flyt längs Yangtze på en kinesisk flodbåt och upptäck Kinesiska muren med andra som delar din aptit på äventyr. Njut av 18 dagar fyllda med Kinas stora sevärdheter. Detta är en minnesvärd resa!
$1611

Äventyret i Costa Rica
Om du vill njuta av Costa Ricas alla sevärdheter men samtidigt se några gömda skatter, boka den här resan. Landet är en av de mest biologiskt skiftande länderna i världen med alltifrån vulkaner och vilda djur till regnskogar och stränder.
$1444