Thailändska bath

Så mycket kostade vår Asienresa

Vi tillbringade tre underbara månader i Asien. Så här mycket kostade det kalaset!

Innan avresa: 27303.50:- för båda

 • Biljetterna t/r m. flygskatt + två nätter i Singapore på hotell m. frukost 13.757:- för båda
 • Ryggsäck 42l (går att förstora till 45l) köpt på vagabond i Skanstull 1795:-
 • Ryggsäck 50l 2.300:-
  Det var värt att köpa kvalité dessutom fick vi flera bra tips av killarna som jobbar på vagabond och de platta magväskorna på köpet (värde 250:- styck).
 • Vaccinationer: 6058:- ( Hepatit A+B, Dukoral, Typhin Vi, Japansk B – encephalit, Lariam mot Malaria)
 • Mygga från apoteket 80:-
 • Myggnät för dubbelsäng 350:- (helt onödigt!)
 • Reseförsäkring 2246:- (Folksam)
 • Ipren 400mg 49.50:-
 • Postafen 2 förpackningar 70:- (Bra mot åksjuka! Behövdes bl.a. i Laos bergsvägar! )
 • Hydrokortison salva 20gr 27:-
 • Profylin tabl. 31.50:-
 • Plåster 20.50:-
 • Reparil 100gr 75:-
 • Nässpray 26:-
 • Bandage 36.50:-
 • Travello 38.50:- (Fungerar mkt bra vid magsjuka men iaf Bangok har faktiskt exakt samma medicin)
 • Försvarets hudsalva 26.50:-
 • Solskydd 76.50
 • Deo stick 41:-
 • Frågesport M.I.G 199:-

Reseförsäkring och vaccination

 • Försäkringen är för de dagar som inte ingår i den ordinarie hemförsäkringens 45 dagar. För oss blev det 50 dagar. Trygghansa var mycket dyrare än Folksam när vi åkte.
 • Idag vet jag att ERV ha bra reseförsäkringar. Läs mer här om reseförsäkringar.
 • För vaccineringen kan det vara så att den är ändrat och det beror lite också var du befinner dig i Asien. Här kan du läsa mer om vaccin.
 • För att få en övergripande bild över länderna du ska besöka i Asien har ERV riktigt bra landsguider. Här får du snabb och bra information om vaccinering, läget i landet och annat du ska tänka på.
 • Läs mer här på ERVs Landsguide

Övrigt

Vi tyckte att det kändes tryggt att ha med allt i väskan även om svenska motsvarigheter till tabletter finns att få tag på lite överallt. Att leta upp travello när du ligger magsjuk i någon liten by är inte alltför lockande.
 
Under resan: 40.000 för båda
 
Vi höll vår budget som var 20.000:- per person. Vi bodde aldrig på gränsen och behövde aldrig svälta men levde inte heller i lyx. Man kan både komma undan billigare och förstås dyrare. I summan ingick också en del kläder som byttes ut under resan samt lite annan shopping.
 
Totalt: 67303.50 för båda

22 kommentarer på Så mycket kostade vår Asienresa

 1. Jörgen Einarsson

  Detta var det dyraste jag hört talas om! Åkte ni verkligen inte på en charterresa? Själv har jag tagit mig igenom Europa, Turkiet, Iran, Pakistan, Indien och Nepal (flyg hem) för 25.000 inklusive allt! Okey, det var budget men för det dubbla hade det handlat om grov lyx! Vi var ändå ute i 9,5 månader! Mvh /Jörgen p.s. kolla in http://tallabomba.ambiprospect.com/ så får du se lite bilder ifrån vår resa, Tom som jag reste med är en duktig fotograf! d.s.

 2. Ida

  Jag och min pojkvän spenderade 63 000 på 3 månader. Inkl. försäkring, ryggor, böcker mm. ALLT alltså. Så jag tycker inte att Camillas budget var något extremt. Visst kan man klara sig på väldigt lite pengar, men om man har lyckats spara så mycket pengar att man kan lyxa till det då och då, varför inte göra det?

 3. Camilla

  Vi har inte levt lyx däremot gjorde vi en Hong kong resa som inte var inplanerad från början. Som alla impuls grejer så blir de dyrt eftersom det inte är planerat. Dessutom förlorade vi stor summor i växlingskurs i HK då vi missade att kolla ordentligt. Det blev dyrare att växla resecheckar (dollarn var låg)än att ta ut på visakort.
  Jag har inte varit i Europa men priser är ju väldigt olika vart man resor. Vi hade bara AC de sista 2-3 veckorna då vi visst exakt hur mkt pengar vi hade kvar. Däremot när man åker två som par blir det ibland mysiga middagar, men det betyder inte att de var dyra.

 4. anncha

  Vad dyrt! Jag kan förstå att pengar kan gå åt, men det här var ju överdrivet… Jag levde i 7 veckor i Thailand på 10.000 köpte sovenirer, kläder.. dessutom. Vi levde bodde väldigt billigt, men även om vi hade haft de bra mycket ”finare” så hade din resekassa räckt bra mycket längre. Lite av grejjen med att vara backpacker är faktikst att inte bara bo på lyxhotell, få allt serverat och bara spörpla drinkar hela dagarna.

 5. Sara

  Tycker inte det är så stor skillnad på att vara borta i 7 veckor och spendera 10000 och att vara iväg 12 veckor och spendera 20000 som Camilla gjorde…

  Ni som tycker det blir dyrt i slutänden: La ni märke till att en stor del av kostnaderna är för grejer som behövs innan avresan?? Det är jättebra att du tog med det, Camilla, då många inte tänker på det första gången de reser iväg på långresa.

  Tycker det är en mycket bra artikel och skulle även vilja uppmana till lite tolerans och acceptans. Att försöka pracka på andra en uppfattning om hur man ”ska” resa som ancha gör är enbart löjligt!! Vem har dessutom påstått att Camilla tvunget vill kunna klassa sig som en ”backpacker” eftersom att det verkar vara väldigt viktigt??

  Credit till Camilla!!

 6. Camilla

  Roligt att det har kommit in lite kommentarer, har inte varit inne här på änge. Visst blev det dyrt, det håller jag med om. Skulle förmodligen kunna minska med en hel del om jag åkte idag. Detta var min o min pojkväns första resa och då gör man misstag och man lär av misstag. Sen håller jag med Sara, inte bara för att hon gav mig credit *skratt* 10.000 på en vecka var inte billigt direkt.
  Dessutom är det som Sara sa, mycket av grejerna handlades hemma. En summa som sällan ens räknas ihop, vaccination, försäkring och små grejer. ALLT inkluderas i uträkningen ovan. Jag har inte gjort ngn skönhetsmall för att visa hur billigt och fattigt man KAN leva på en resa, jag gjorde en helt ärlig sammanfattning. Per person gjorde vi av med 20.000, det är egentligen inga stora pengar för 3 månader då visum, resor och uppehälle är inräknat. För det var ju så att vi inte stannade enbart i Thailand för då hade man klarat sig på 10.000 på 3 månader.
  Dessutom ville vi se och göra saker. Inte ligga på en strand hela tiden, vi har upplevt Asien, inte tittat på vågorna. Många stannar enbart runt de södra delarna i Thailand, då blir de inte så mycket resor heller. Vi var runt i hela landet och de är just de bussresorna (eller hur man transporterar sig) som kostar pengar. Plus att vi som sagt gjorde utflykter och upplevde länderna vi besökte. Hong Kong var inte heller ngt billigt land att leva i jämför med t.ex. Thailand och Laos.
  Fortsätt kommentera, både ris och ros 😉 De är ju sånt som ger bra tips för den som ska ut och resa.

 7. Lillaliit

  min första långresa var till filippinerna då var vi 5,5 vecka i manila och bode hos mitt ex släktingar vi spenderade ca 60-65000:- men då la vi de mesta på shopping hyra van+chaufför som körde runt oss och mängder av presenter till släktingarna och våra guddöttrar. de var långt ifrån en vanlig backpack resa… klassas nog mer som släkt-besök. de va svindyrt! men värt varenda krona:)

 8. Mia Dahl

  Hej hopp!

  Jättebra artiklar! Tack för tipsen *ler* tittar in igen när det är dags att packa väskan! //Mia

 9. ?????

  kan inte förstå värför du köpte två väskor för 4095.-
  köpte min väska 1999 i bangkok för 700bht. har hållt i fyra asienresor till efter det. går den sönder under resan är det bara att köpa en ny, fan man ska ju inte bestiga mount everest med väska. hej…

 10. Camilla

  Jag älskar min väska, det är nog det bästa köp ja gjort 😀
  Köpte en liten väska i Bankok i slutet av resan…den sprack efter att vi varit i Sverige en månad. Ibland har man tur o ibland mindre tur. I detta fall tog ja de säkra för de osäkra, o väskan har livslång garanti så jag är super nöjd! 😀

 11. Micke

  Ett par wesserbissrar härinne?

  Tycker att det är en klockren sammanställning av kostnaderna för första-resan. Gjorde själv min första resa ungefär samtidigt och gjorde av med ungefär lika mycket(per person), allt inräknat. 3 månader Laos-Vietnam-Kambodja-Thailand-Malaysia-Singapore-Bali. Även om man bor obskyrt billigt och betalar 1kr/öl går det ju lite pengar så fort man rör på sig…

  t.ex Kambodja på en vecka:
  Visum: $30
  Transporter: ~$30
  1 dag Ankor: $20(?)
  Mat + boende: ~$5/d

  t.ex. Vietnam 2v:
  Visum: $50
  Transporter: $30
  Extra utflykter: $30-50
  Boende + mat: ~$10-15/d
  Sy upp ny garderob: ~$200

  Efter några sådana veckor är det klart att det gått lite pengar…

  Med detta vill jag dock inte säga ngt om hur/var/varför man ska resa eller vilken budget som är möjlig/omöjlig, bara kommentera att jag tycker Camillas sammanställning är en bra och inte förskönad(vilket ofta är fallen) sammanställning av vad summan på bottenlinjen kan sluta på.

 12. Ingela

  *skrattar* OJ vad mycket åsikter det finns om hurvida din resa var en lyxtrip eller backpackeräventyr. jag är riktigt imponerad av din sammanställning, och som någon annan skrev, du förskönar inte. så varför ge allt en benämning? din resa är bara din, och jag är tacksam att du delar med dej av den, och bra tips. jag har läst och lär läsa igen innan jag sticker. (thailand, tre veckor i november)

 13. Emma

  Hejsan! Vilken bra lista – denna skall jag ha ögonen på när det är dags att sticka ut – feb. går resan – men har en liten fundering: Vart tusan fick ni tag i flygbiljetter för 13.757:- för båda?? vore guld värt att hitta ngt sådant! min vän och jag har lagt budgeten på ca 40tusen per person (men då ska vi besöka indien, australien, thailand, vietnam, kambodja o ev. malaysia) – vi borde klara oss på detta med andra ord? =)

 14. Camilla

  De där flygbiljetterna var ett riktgit kap! Framförallt med tanke på att de ingick 2 nätter i Singapore på hotell + frukost! Inte så säker på att de finns så billiga biljetter nu faktiskt, bolaget vi åkte med finns inte längre. De var allway egna bolag men de har ju gått ihop med massa andra nu. Åkte till Thailand några veckor i början på året, då åkte vi med Kilroy som var billigast för stunden. Mellanlandade i Wien vääääldigt länge men fick istället ner priset några tusenlappar jämfört med andra bolag.
  Ring runt och jämför, Internet är nog oftast de billigaste allternativet.
  Trevlig resa 😀 Blir avsundsjuk…

 15. Nathalie

  Jätte bra att ni delar med er av era erfarenheter och på så sätt hjälper mig:) inför mina 3månader i Asien fr om januari. Jag är redo i god tid, ska bara fixa med jobbet hemma på något sätt…tips på det kanske?

 16. Nathalie

  Jätte bra att ni delar med er av era erfarenheter och på så sätt hjälper mig:) inför mina 3månader i Asien fr om januari. Jag är redo i god tid, ska bara fixa med jobbet hemma på något sätt…tips på det kanske?

 17. Nathalie

  Jätte bra att ni delar med er av era erfarenheter och på så sätt hjälper mig:) inför mina 3månader i Asien fr om januari. Jag är redo i god tid, ska bara fixa med jobbet hemma på något sätt…tips på det kanske?

 18. backpacker micke

  jätte dyr resa! jag jorde sama resa för halva kostnaden! var du på någon lyx sharter?

 19. Camilla

  Nathalie: sent svar. Alla söker sina saker på en resa men skicka ett mail till mig så kan jag tipsa om det jag gillade och ogillade.

  Micke. Nej. Jag var ju inte på CHarter. Läs igen så ser du att det är en hel del om inkluderas i resan. Stor del av summan var innan resan, liksom vi valde att UPPLEVA saker som kostade och inte bara ligga på en strand och pimpla drinkar. Läs gärna igenom kommentarerna så förstår du kanske mer.
  Dessutom gör som sagt alla sin resa och det handlar väl inte enbart om att ha göra av med minimalt med pengar? Utan mer om själva erfarenheten och upplevelsen. Det är iaf det som är resa för mig.

 20. Ida

  Jättebra sammanställning. Håller på o planerar min 4-månadersresa just nu och tror att jag kommer hamna strax ovanför dina/era kostnader. Löjligt med kommentarer som ”lyxcharter”, som du skriver så är det STOR skillnad på att vara 3 månader i södra thailand mot om man åker omkring.

 21. Sofie jörgensen

  Kanske är man nu några år efter men jag tyckte listan var bra nu vet jag precis alla saker man ska kolla upp innan resan ! Och hur bra som helst o få reda på vad som är bra o ha med sig i medicinväg ! Det blir nog mer plåster o dimor tabletter för min del . känns som man har fått med det mesta när man läste listan inför min o mina vänners resa till Aus-nyazeeland-Fiji-Thailand.

 22. Maria

  Hallå! jag har en liten fundering.. när jag förstläste din text uppfattade jag det som att ni betalat 67.000 var för sig. Är det korrekt, eller var det sammanlagt? alltså ca 33.500 per person?
  Tack // Maria

Svara till