Los Angeles

Glitter och glamour, filminspelningar, Hollywoodstjärnor, sol, palmer och vackra stränder. Visste du att du också kan åka på en riktig Bucket-list kryssning från LA? Det är mycket som lockar i fantastiska Los Angeles. Maria ger några riktigt bra tips från denna änglarnas stad.

Att ta sig runt

Hyr en bil. Los Angeles är byggt för bilburna och utan bil tar man sig ingenstans. Eftersom avstånden är stora blir det dyrt med taxi. Det finns bussar men de tar lång tid, så slösa inte din semester på det.

Kändisar

Los Angeles är kändisarnas mecka. Du vet aldrig vem som står framför dig i kön på affären, sitter i bilen bredvid dig vid ett stopljus eller vid nästa bord på restaurangen.

Om du är nyfiken var stjärnorna bor så har Starline Tours guidade turer som visar dig dessa hem. Turer är dyra och du kan inte stanna var du vill. Köp istället en egen Star Map och kör dit du vill. Star Maps säljs både på bensinstationer och i gathörn.

Shopping

Melrose Avenue finns massor av coola affärer med det allra senaste i form av kläder, skor och smycken. För de stora kedjorna och märkeskläder är Beverly Center, 8500 Beverly Blvd. Los Angeles, det bästa shopping centrumet. Här finns Armani Exchange, Victorias Secret, Guess, Express, DKNY och många fler. Även vår egen J. Lindeberg har en butik här.

För billiga märkeskläder besök Ross Dress For Less, 7060 W. Sunset Blvd., Los Angeles
Här är det riktigt rörigt, men utrustad med tålamod finns massor att fynda till mycket bra priser.

Hollywood Boulevard

Ett besök på Mann’s Chinese Theater, 6925 Hollywood Blvd., Hollywood och The Walk of Fame är ett måste när man är i Los Angeles.

Leta reda på Greta Garbos och Tom Cruises stjärnor, jämför handavtryck med Doris Day och Judy Garland. Om du inte lyckas se en enda kändis i Los Angeles finns det i alla fall gott om kopior här. Ta även en promenad till the Kodak Theater, 6801 Hollywood Blvd. Hollywood. Det är här som Oscarsgalan numera hålls.

Sunset Boulevard

Sunset Boulevard är en av världens kändaste gator. Den har nyligen rustats upp och här finns mycket bra restauranger och affärer. En favorit är Le Petit Four på 8654 Sunset Blvd., Hollywood. Längre ner på Sunset ligger Toi on Sunset, 7505 ½ Sunset Blvd. Los Angeles. Det är stans bästa Thaimat och bara rock-n-roll inredningen är värd ett besök. Jag lovar att du aldrig varit på ett liknande ställe. Toi har öppet till fyra på morgonen.

Rodeo Drive

Ingen vistelse i Los Angeles är komplett utan ett besök på Rodeo Drive. Parkera bilen och flanera upp och ner för gatan. Titta i skyltfönstren och dröm dig bort. Eller gå in och handla och få en fin påse. Allt är inte dyrt på Rodeo Drive, men allt känns lyxigt.

Ta även en promenad uppför Via Rodeo. En charmig liten gata med två mysiga restauranger i det område som kallas Two Rodeo Drive.

Los Angeles är en stad som har massor att erbjuda. Det är omöjligt att hinna se allt under en kort semester. Vid varje besök hittar man alltid nya spännande platser. För jag lovar att har du en gång besökt Los Angeles så vill du komma tillbaka.

Kryssning från LA

Från Los Angeles kan du åka på kryssning till destinationer som Hawaii, Mexiko och Alaska, något som blir alltmer populärt på semestern. En kryssning är ett häftigt sätt att uppleva så mycket som möjligt av två olika världar under samma resa.

Det finns många kryssningsalternativ med olika rutter, teman och varaktighet så det är lätt att hitta något som passar in under en längre resa i USA. Förr var kryssning ett lyxalternativ men numera är det ett riktigt prisvärt sätt att uppleva flera av världens vackraste hörn. Ett förslag är att börja eller avsluta en resa med en kryssning.

Flera av de största och mest populära kryssningsfartygen har Port of Los Angeles som avresehamn. Härifrån kan du åka med rederierna Princess Cruises, Norwegian och Carnival. Att bo på lyxfartygen är i sig en minnesvärd upplevelse! Fartyget har inte sällan faciliteter som pool, casino samt ett stort utbud av trevliga aktiviteter för hela familjen och väldigt god mat. Det kan vara bra att göra research om de olika rederierna innan du bokar, då vissa erbjuder mycket party och festligheter medan andra har mer familjeinriktade teman.

Hawaii
Under en kryssning i Hawaiis exotiska övärld stannar fartyget ofta på vackra platser som Maui och Honolulu. Bered dig för riktiga paradisstränder med het sol och bad i kristallklart vatten under palmerna. Några dagar på kryssning till Hawaii blir ett härligt sätt att uppleva en annan del av USA.

Mexiko
Det går flera olika kryssningar från LA till den Mexikanska Rivieran, som är en väldigt omtyckt destination. Under resan kan fartyget stanna på härliga platser som Cabo San Lucas, Catalina Island och Ensenada. Det finns flera rutter att välja mellan så att du kan hitta något som passar för din resa.

Alaska
Det blir mer och mer populärt att åka på kryssning från LA till Alaska. Det är ett härligt sätt att utforska de norra staterna från havet och glida förbi nationalparker och fjordlandskap. Här stannar fartygen i flera hamnstäder i både Alaska och längs Kanadas kust. Under stoppen kan du uppleva Alaskas vildmark, spännande kulturmöten och friluftsaktiviteter bland glaciärer och tät skog. Vad sägs till exempel om en valsafari, ziplining eller att köra hundspann?

7 kommentarer på Los Angeles

  1. Mia

    Jag och min man ska oxå åka till LA snart. Flyger till San Francisco på tisdag och där står en hyrbil som vi ska ta oss runt med längs kusten, och till Las Vegas och Grand Canyon så klart! Längtar!!! =)

  2. Virginia Z

    Åker dit om 3 veckor med en vännina, så hoppas verkigen det blir lyckat. ser verkligen fram emot detta.

  3. ulrika

    Det första jag skulle göra var att kolla i vatrenda affär på världens typ längst gata hollywood boulevard. hur lång är den? 27 mil? verkarsom så så som jag hållit på och åkt den i street view nu sen. sunset boulevarsd äger= fin gata. skulle vilja bo i la. bra väder!”

Svara till