San Francisco – Pier 39

Har man bara någon dag på sig i San Francisco ska man absolut stanna till vid Fishermans Wharf och Pier 39 för att insupa atmosfären av havsluft, livemusik och besöka någon av de härliga restaurangerna.

En solig dag att vandra omkring vid piren tillsammans med vänner eller familj är faktiskt ett perfekt tillfälle att slappna av, det är mysigt och glatt och det finns faktiskt någonting för alla.

 

 
Du kommer riktigt nära sjölejonen som ligger och lapar sig i solen vid bryggan och en rad av galna gatuartister är utspridda här och var, den ena har galnare konster för sig än den andra. Min favorit är en kille som är kallad ”the bushman” av allmänheten. Han var hemlös och började tjäna lite extra pengar genom att spela folk spratt genom att gömma sig på gatorna bakom en gammal buske.

Jag vet att det låter helt sjukt, men det är faktiskt hur kul som helst när han plötsligt hoppar fram och skrämmer folk. Han har i dag blivit otroligt populär och han verkar vara konstant omringad av folk som väntar på att han ska göra sina plötsliga utfall mot någon av dem. Av att kika i hans hatt som är full, inte bara av mynt, men också sedlar, så misstänker jag att han den här killen nog har sitt på det torra nu för tiden. Efter en stunds väntan av stillasittande hoppar han plötsligt fram mot en äldre dam och skriker, hon blir så klart vettskrämd och skriker hon med. Alla skrattar och applåderar, tänk vad lättroad man är!
 

 
Den absolut coolaste restaurangen jag varit på är definitivt Bubba Gump shrimp restaurant  som ni också hittar vid piren. Av namnet att döma och ni som har koll på Forrest Gump förstår att allt som serveras på den här restaurangen också består av just räkor, räksoppa, friterade räkor och grillade räkor.

Väl inne på restaurangen spelas såklart filmen om och om igen, galna frågesprtstävlingar pågår och stämningen är hög! Vill du att någon av servitörerna ska stanna vid just ditt bord så flippar du bara din egen skylt till ”stop Forrest stop!”, många sådana roliga smådetaljer gör den här restaurangen till tidernas roligaste med mycket smaskig mat!
 
 
 
Så hoppas, hoppas när ni är på plats i San Francisco någon gång under tiden som galna backpackers, att ni får en sån där riktigt mysig solskensdag att bara traska omkring på piren med en glass i handen och kolla in alla coola, skumma och roliga typer, för man blir så jäkla glad av den här stan!

1 kommentar påSan Francisco – Pier 39

  1. Catharina

    Ah så underbart det låter!
    Vi flyger till San Fransisco om 3 veckor och nu vet jag exakt vad vi kommer att göra under vår första dag!
    Restaurangen har jag läst om sedan tidigare men nu, efter din beskrivning, är det ett MÅSTE att gå dit och äta!
    Tack!

Svara till