Visumfråga Thailand!

0
0

Hej,
Jag har en fråga angående visum till Thailand. Jag undrar hur ofta man kan få visum till thailand. Är det en vänteperiod mellan? Jag skulle vilja åka 1-2 månader till thailand nu i september men då jag planerar att åka 2 månader till thailand även i februari med är vän undrar jag om detta är möjligt?

så alltså är det möjligt att åka 1-2 månader dit, sedan komma tillbaka till sverige i 3 månader och efter återvända till thailand 2 månader? Eller kan jag åka 30 dagar utan visum till thailand nu men ändå få visum i februari för 2 månader?

Tusen tack på förhand! 🙂

Mvh
Frida

0
0

Alright. Jag har nyligen försökt mig på att förstå visadjungeln för Thailand. Jag ska också åka nu i September men med lite andra förutsättningar. Jag ska vara i sydostasien i tre veckor men min fråga gällde om jag kunde åka in och ut ur landet flera gånger då jag troligen skulle försöka åka landvägen in i Thailand flera gånger vilket man inte kan göra hur som helst. Kommer du med flyg så kan du komma in hur många gånger som helst under 30-dagars perioden.

Svenskar har något som heter Visa exemption (visum undantag, blanda inte ihop med visa on arrival). Du kan stanna högst 30 dagar utan att ansöka om visum.

Det är alltså inga problem att åka 30 dagar nu i höst och sedan 30 dagar i vår. Problemet som du har det är att om du ska stanna längre så är troligen din utresebiljett längre bort än 30 dagar och då gäller inte visumsundantaget

Det finns lite knep för att komma runt det men inget av dem är idiotsäkert eftersom Thailand har de senaste åren skärpt reglerna för att komma åt de som missbrukar det genom att lämna landet bara för några timmar och sen återvända för att få 30 nya dagar.

Landvägen kan du bara återkomma 2 gånger per KALENDERÅR. Jag är lite osäker på ifall du får trettio nya dagar om du återkommer via landvägen eller om du bara får femton, jag har sett olika uppgifter gällande det. Men du kommer troligen att kunna förnya det på detta vis. Det beror lite på hur mycket Thai-stämplar du har i passet, det är upp till gränsvakten som hanterar ditt ärende så det är lite slumpmässigt. Lämnar du landet på detta vis, var beredd på att du inte kommer in igen.

Det är lite tajt om tid att söka visum för september om du inte kan besöka thailändska ambassaden i Stockholm personligen så kanske så du kan åka 30 dagar denna vända och ansöka om visum för våren i tid.

Här är lite generell information från Thailändska ambassaden i stockholm
http://www.thaiembassy.se/visa/general-information
http://thaiembassy.se/en/visa/types-of-visa/36

Visar 1 resultat
Ditt svar

Vänligen först för att skicka.