Krav för divemaster?

Hej! Funderar på att utbilda mig till divemaster, och undrar vad som krävs? Självklart förstår jag att open water, advanced och rescue behövs. Men hur många fundive krävs innan? Samt är det någon som har koll på priser och vart i världen man rekommenderas ta det? Ha det gott! //G

Du ska ha 20 loggade dyk innan kursen påbörjas. Jag skulle rekommendera dig att ta det där du vill jobba. Du lär dig dykcentrets rutiner och lär känna vattnet vilket gör dig till en bättre guide. Många brukar säga att man ska gå alla utbildningar i Sverige med motiveringen att det ska vara bättre och säkrare. Med tanke på att materialet är samma världen över och att det då alltså hänger på din instruktör är det struntprat. Det finns visserligen fler oseriösa dykföretag utomlands men så länge du väljer en seriös firma bör du vara safe. Vill du jobba i Australien, ta det i Australien. Vill du jobba i Egypten, ta det i Egypten. Thailand är helt klart bland de billigaste alternativen precis som Belize. Jag har jobbat i Egypten och kan rekommendera dykvattnet så väl som vissa dykcenter där. Se till att ta reda på vad som ingår i kursen. Ingår hyra av utrustning eller måste du betala för det? Ingår alla dyk eller måste du betala extra för att komma upp i de 60 dyk som krävs? Hos vissa dykfirmor får du gratis dykning resten av livet när du gjort din DM där.

40 loggade dyk för att börja nu för tiden. Annars håller jag med, väldigt svårt att få jobb som divemaster om man kommer från utsidan. Varför hyra utifrån om man redan känner killen/tjejen som man själv tränat upp och redan kan dykplatserna?! Vad som krävs: padi.com/scuba/padi-courses/professional-courses/view-all-professional-courses/divemaster/… Koh Tao, Thailand, så kostar det 32 000 baht på dykskolan jag jobbade på och flesta gör det över 2 månader. Cairns i Australien så kör vissa skolor en kurs på 2 veckor och den kostar 2000 AUD. Så varierar mkt på var man ska göra det, men bäst att göra det där man vill jobba efteråt.

Mer om att backpacka

Upplevelser

Äventyrsresor

Upptäck Iguassu
Få en kick med andra resande som inte är rädda att testa något nytt. Ni startar äventyret i Buenos Aires och sedan fortsätter resan till imponerande Iguassu-fallen därefter flyger ni till Sao Paolo och slutar festen i Rio.
$2649
Upptäck Indokina
Upptäck det genuina Indokina på denna resa som tar dig till fyra varierande länder. Upplev historia, både gammal och nutid, och bevittna det magnifika templet Angkor Wat. Känn av pulsen i städerna och välj dina aktiviteter.
$3139
Southern cross - Lima till Rio
Från Nazcalinjerna i Perus öken till stranden i Ipanema sträcker sig denna 45-dagars resa med stora möjligheter för äventyr. Denna resan erbjuder en mix av aktiviteter men även tid för över för att upptäcka på egen hand.
$5906

Artiklar om att resa

Äventyrsresor

Småvägar och högland i Peru
Upplev Perus högland utanför de vanliga områdena och se fantastiska bergslandskap och avlägsna städer få turister besöker. Res till Cusco genom lokala byar och möt kulturen i Peru. Klättra den legendariska Inkaleden till Machu Picchu.
$1444
Hong Kong till Peking
Ta in stämningen i Hong Kong, flyt längs Yangtze på en kinesisk flodbåt och upptäck Kinesiska muren med andra som delar din aptit på äventyr. Njut av 18 dagar fyllda med Kinas stora sevärdheter. Detta är en minnesvärd resa!
$1611
Äventyret i Costa Rica
Om du vill njuta av Costa Ricas alla sevärdheter men samtidigt se några gömda skatter, boka den här resan. Landet är en av de mest biologiskt skiftande länderna i världen med alltifrån vulkaner och vilda djur till regnskogar och stränder.
$1444