Dykcert Malaysia!

Fridens resenärer! Den 18 december drar jag o en polare till Malaysia. Hon stannar en ganska kort period medans jag hänger kvar och försöker ta mig runt lite till Indonesien, Bali, kanske borneo etc. Får se lite vad jag har lust med :) Min fråga är dock om någon har tips på bra dykcenter i Malaysia att ta dykcert på? Vill gärna göra det så fort som möjligt när jag kommit ner så jag hinner dyka med min kompis som ha cert :-) Östsidan har jag hört ska vara bra, men är ju regnperiod när vi är där så vi kommer vara på västra sidan. Börjar i norr, i Penang, och jobbar oss söderut. Så, några tips? Andra allmänna restips på saker att se/göra i Malaysia och övriga regionen uppskattas också!! :)

Tjo! Kan starkt rekommendera Semporna för dykcert i Malaysia det är magisk dykning och det finns en ö (sipadan)precis där som man kan boka en dyktur på det finns ALLT! kommer tyvär inte ihåg vad företaget hette som hade kursen och dykningen men det finns flera styken där. Förvänta dig dok inget festande bara dykning och hänga på den lilla ön (Mabul) som det inte finns något annat än dykning att göra på.

Mer om att backpacka

Upplevelser

Äventyrsresor

Upptäck Iguassu
Få en kick med andra resande som inte är rädda att testa något nytt. Ni startar äventyret i Buenos Aires och sedan fortsätter resan till imponerande Iguassu-fallen därefter flyger ni till Sao Paolo och slutar festen i Rio.
$2649
Upptäck Indokina
Upptäck det genuina Indokina på denna resa som tar dig till fyra varierande länder. Upplev historia, både gammal och nutid, och bevittna det magnifika templet Angkor Wat. Känn av pulsen i städerna och välj dina aktiviteter.
$3139
Southern cross - Lima till Rio
Från Nazcalinjerna i Perus öken till stranden i Ipanema sträcker sig denna 45-dagars resa med stora möjligheter för äventyr. Denna resan erbjuder en mix av aktiviteter men även tid för över för att upptäcka på egen hand.
$5906

Artiklar om att resa

Äventyrsresor

Småvägar och högland i Peru
Upplev Perus högland utanför de vanliga områdena och se fantastiska bergslandskap och avlägsna städer få turister besöker. Res till Cusco genom lokala byar och möt kulturen i Peru. Klättra den legendariska Inkaleden till Machu Picchu.
$1444
Hong Kong till Peking
Ta in stämningen i Hong Kong, flyt längs Yangtze på en kinesisk flodbåt och upptäck Kinesiska muren med andra som delar din aptit på äventyr. Njut av 18 dagar fyllda med Kinas stora sevärdheter. Detta är en minnesvärd resa!
$1611
Äventyret i Costa Rica
Om du vill njuta av Costa Ricas alla sevärdheter men samtidigt se några gömda skatter, boka den här resan. Landet är en av de mest biologiskt skiftande länderna i världen med alltifrån vulkaner och vilda djur till regnskogar och stränder.
$1444