Vandring Amazonas

Är det någon här som har (eller känner någon som har) vandrat i djungel på egen hand? Är detta möjligt eller måste man ha guider eller grupper att gå med? Detta är något jag kommer planera för under en lång tid och behöver bara veta om det är allt för farligt med detta?

Det finns väl inget här i världen som är "måsten" mer än att man måste dö. Noggrann planering och rätt utrustning krävs såklart för vandring på egen hand. Mellan vilka punkter hade du tänkt vandra?

[q]"Det finns väl inget här i världen som är "måsten" mer än att man måste dö. Noggrann planering och rätt utrustning krävs såklart för vandring på egen hand. Mellan vilka punkter hade du tänkt vandra?" - Andreas (antee)[/q] Jag har inte tänkt någonting än så länge. Jag har tidigare gjort andra "äventyrsresor" själv men aldrig något sånt här. Har du erfarenhet inom djungelvandring?

Men om du inte tänkt nånting är det ju omöjligt att svara på din fråga. Börja med att ta reda på vad du vill se/upptäcka och vart du vill vandra. Från A till B. Och ta det sedan därifrån. Amazonas är ju gigantiskt och innefattar en halv kontinent.

Den enda jag har hört om är denna killen: telegraph.co.uk/culture/tvandradio/8593405/… Personligen tycker jag inte att Amazonas låter så lämpligt för att vandra, alldeles för mycket vegetation. För att utforska Amazonas skulle jag satsa på att paddla kanot. Det är nog lättare att hitta paddlingsgrupper än vandringsgrupper.

Mer om att backpacka

Upplevelser

Äventyrsresor

Upptäck Iguassu
Få en kick med andra resande som inte är rädda att testa något nytt. Ni startar äventyret i Buenos Aires och sedan fortsätter resan till imponerande Iguassu-fallen därefter flyger ni till Sao Paolo och slutar festen i Rio.
$2649
Upptäck Indokina
Upptäck det genuina Indokina på denna resa som tar dig till fyra varierande länder. Upplev historia, både gammal och nutid, och bevittna det magnifika templet Angkor Wat. Känn av pulsen i städerna och välj dina aktiviteter.
$3139
Southern cross - Lima till Rio
Från Nazcalinjerna i Perus öken till stranden i Ipanema sträcker sig denna 45-dagars resa med stora möjligheter för äventyr. Denna resan erbjuder en mix av aktiviteter men även tid för över för att upptäcka på egen hand.
$5906

Artiklar om att resa

Äventyrsresor

Småvägar och högland i Peru
Upplev Perus högland utanför de vanliga områdena och se fantastiska bergslandskap och avlägsna städer få turister besöker. Res till Cusco genom lokala byar och möt kulturen i Peru. Klättra den legendariska Inkaleden till Machu Picchu.
$1444
Hong Kong till Peking
Ta in stämningen i Hong Kong, flyt längs Yangtze på en kinesisk flodbåt och upptäck Kinesiska muren med andra som delar din aptit på äventyr. Njut av 18 dagar fyllda med Kinas stora sevärdheter. Detta är en minnesvärd resa!
$1611
Äventyret i Costa Rica
Om du vill njuta av Costa Ricas alla sevärdheter men samtidigt se några gömda skatter, boka den här resan. Landet är en av de mest biologiskt skiftande länderna i världen med alltifrån vulkaner och vilda djur till regnskogar och stränder.
$1444