Rätt hyfs på resan!

Jag ser mig själv som en ganska så vidsynt människa, men jag måste säga att man blir mörkrädd när man ser Svenskar springa omkring med Palestinasjal ,sarong och ring i näsan och rökelser i händerna, och slänga sig med en massa inhemska fraser utomlands , man ska stå för den Svensk och Europe man är, och inte försöka att förvandla sig själv till någon jävla Gandi så fort man kliver ut från flygplatsen, har sett ortsbefolkningen på många ställen skratta och skaka på huvudet åt dessa tillsynes förvirrade svenska själar, och alla töntar som såfort dom kommer till Thailand förvandlas till buddister, o springer omkring och gör vaj med händerna och dricker en massa grönt te som de igentligen hatar men som helt plötsligt har blivit jättegott, nej värna om den riktiga svenska turistjargongen i stället, så blir du bättre bemött också på resan av lokalbefolkningen, som tycker det är roligare med en full och glad svensk än en mediterande tönt.MVH OLOF K

Helt rätt Olof, du har rätt till 110 %, det är patetiskt !!! Sen alla dessa vilsna svenska själar som bor i andra länder och ser ner på oss vanliga svenskar och Sverige som enligt dessa heltidsturister bara har fel och brister. Men så dåliga kan vi ju ändå inte vara eftersom heltidsturisterna hänger på svenska backpacker forum hela dygnen och pratar med oss.. Liksom kan dom inte hitta på nått istället! Kanske är bättre dom flyttar hem till pojk eller flickrummet igen för dom verkar ju inte ha allt för kul!!! Och som jag har tagit upp innan så åk inte utomlands om ni är lodare eller inte har några pengar ni skämmer ut oss som vill visa upp en bra och inte tillgjord bild av vårat land och folk !!! Själv ser jag mig själv inte som en backpacker jag ser mig som en Flashpacker, jag spelar ingen roll jag är den jag är och på så sätt åtnjuter jag mycket mera respekt av lokalbefolkningarna än semester hippin med tex dom ny gjorda rastaflätorna !

Många kanske bara spelar en roll ungeär som ni tror, men vissa svenskar kanske faktiskt hittat sin plats på jorden och sitt rätta jag någonannanstans? Man måste inte vara sådär supersvensk för att man är svensk.

Ja g kan i bland skriva svenska mening ar utan att sär skriva. Men inte i dag.

Charlie har en stor poäng där, att man ska se till att ha rejält med pengar med på resan innan man åker,så att man kan utnyttja landet totalt,och känna sig som en kung,tex när man besöker Thailand ska man ha i bakhuvudet att folket älskar västerlänningar med pengar och STIL,de skrattar bara åt folk som kommer till deras land o predikar om prostitutionens fasor och de som vill hjälpa landet på fötter genom att tycka synd om dom, men tillsaken hör den att de flesta tycker att det är helt ok , ta Pattaya tex ,denna underbara frizon fri från alla Kafka läsande kvasikulturella vegan hippis, underbart ställe, jag som svensk rekomenderar att tidigt ta sina barn dit och lära dom hur man lever livetsgoda och turistar på riktigt och får valuta förpengarna,och thailänskorna tycker det är skönt med ståtliga kraft karlar från norr, Häls Olof K

[quote] så att man kan utnyttja landet totalt[/quote] Jag som i min naiva hippie stil trodde att det handlade om att uppleva landet, inte utnyttja landet... men jag bor ju även utomlands så jag är en sån där låtsas svensk.

Olof Har du inte sett hippisarna i Thailand (andra länder med)som står och delar ut flygblad om Hotell, resturanger och barer för 20 b per dag !!! Liksom vad gör dom där egentligen ??? Dom skämmer ju ut oss Flashpackers och turister ! Att dom aldrig ska fatta att Cash is king! Sen så tar dom ju faktiskt arbetena för dom fattiga thaiarna som skulle behöva pengarna bättre så nu kanske lilla Dong på 5 år får svälta på grund av en förvirrad luffare från västvärden (vissa jag har sett skulle passa bättre som att spela scoobidoo )!!! En vis man sade en gång - En turist utan pengar är som ett skepp utan segel!

[quote]En turist utan pengar är som ett skepp utan segel! [/quote] Motordrivet? :-)

Det kanske säger en del när tråden nästan enbart består av två killar som håller med varandra skriver och brer på för kung och fosterland. Kan ni inte ha liten battle sådär karlar emellan, vem hade mest pengar med sig, vem hade med sig snyggaste kostymen osv... och challe, jäklar vilken stil och klass du verkar ha att döma av dina resebilder. Var du den rikaste och mest stilfulla av alla som satt på en matta på stranden i flipflop o badbyxor och drack sangsom?

Jag tror det är en skämttråd. Framför allt inlägg #4.

Jocke-mig veterligt så brukar de flesta ha badkläder på sig på stranden! till och med kung Karl Gustav,och det är klart att man stödjer de lokala bryggerierna och dyligt, men du brukar väl efter vad jag kan förstå mest dricka rödvin och spela på en ostämd gitarr i ett par skitiga y frånt kallingar, häls Olof

Jocke --- Som sagt jag drack sangsom och råkade spilla ner min partay kostym så därför ser jag ut som jag gör där men jag hade nog ändå så tänkt att ha en kostym på stranden man brukar ha badkläder där! det är ju direkt inte som när man är på stureplan att man kan få en kostym budad lite snabbt. Ofta brukar jag klä mig mer civilt för att inte svenskar ska känna sig underlägsna min mycket dyrt påkostade svid. Som ni vet har svenskar mycket lätt att bli avundsjuka på folk som har lyckats ta sig till ett land med mängder med pengar att bränna jämtelagen etc. Olof --- Jag har aldrig varit i Pataya, kan man gå omkring där med sina vanliga dyra kläder utan att bli lynchad av avundsjuka landsmän??? Hur tror du jag skulle bli bemött av thaisarna i pataya om jag har en väldigt fin armani på mig tex? Jag vet att det är en självklarhet för thaiare att klä på sig det finaste dom har när dom reser så varför ska inte vi ta seden dit vi kommer??? ps: Erik: skämtet på sidan verkar vara Jocke, en riktig lurifax! Här har alla panka en bra sida inga-pengar.com/ min polare jobbar där, Som han brukar säga den enes bröd den ..........

jag bär alltid märkes kostymer i ljusa tyger efter klockan 17.00 i Pattaya, och innan shorts med handsydda vita kalvskinns lofers, du blir behandlad som en prins ,och några avundsjuka blickar kan man väl få i bland från någon landsman, men inget störande det är bara att nonschalera patrasket, man slipper i alla fall den värsta sortens drägg, de sitter väl på någon bergstopp i norra delarna och mediterar ,nej de stackare förövrigt som har hittat hit behöverman inte munhuggas med, dom vet sin plats ,och hotellen är absolut superba med trevliga små lustiga burmesiska flyktingar som niger och ler så vackert när man gör entre vid frukost och lunch, häls Olof

Du menar alltså att man kan vara rik utan att få munhugg, avundsjuka onda blickar mm från en massa tivolifolk och heltidsturister det låter som en utopi kan det verkligen var sant??? Hur är det med rån i pattaya vad jag har förstått så är det oftast fattiga turistluffare som ger sig på människor som ser välbärgade ut, behöver man vara orolig att bli rånad av cirkusapor i pattaya eller är området rent från ovannämnda? När jag tex rör mig i krabi området brukar jag klä mig mer "Patrask, white trash " för att kunna känna mig säker... Det värsta var att det kom fram en skum cirkusapa ifrån skåne och frågade efter eld, jag svarade nej eftersom jag inte ville att han skulle se att min specialgraverade zippo antagligen kostade mer än vad hans inkomst är på 10 år, jag visste att om han inte var rånbenägen så skulle han antagligen bli det... Och sedan gick jag därifrån och tillkallade polis, som genast grep skummisen! Jag hade en jävla tur då antagligen !!!

Det är inga problem med någon form av våld eller människo förnedring i Pattaya nu förtiden,och något rån har inte förekommit i de finare kvarteren i staden på flera år, personligen så åker jag alltid privat bil från hotellet till klubbar och restauranger kvällstid ,så slipper man beblandas med backpackers och annat löstfolk, har även tillbringat mycket utav mina thailands besök i bla Krabi området förr, mycket vacker skärgård och övärld men alldeles förlite stil och reson på människorna som besöker orterna och öarna nu förtiden(synd)var på koh Lanta och i Ao nang på min senaste tur tll södern, men jag blev ganska snart trött på alla nerskitna gapiga svenska ungar och barnfamiljer ,

Herregud. Jag tycker att ironin är bäst och att det inledande inlägget suger. Det är allt jag har att tycka om det här. Jag blir nästan sur. Stanna i Sverige Olof. Let peace be with you Buddha-style. " När du går, bara gå. När du sitter, bara sitt. Framför allt, tveka inte. "

Mer om att backpacka

Upplevelser

Äventyrsresor

Upptäck Iguassu
Få en kick med andra resande som inte är rädda att testa något nytt. Ni startar äventyret i Buenos Aires och sedan fortsätter resan till imponerande Iguassu-fallen därefter flyger ni till Sao Paolo och slutar festen i Rio.
$2649
Upptäck Indokina
Upptäck det genuina Indokina på denna resa som tar dig till fyra varierande länder. Upplev historia, både gammal och nutid, och bevittna det magnifika templet Angkor Wat. Känn av pulsen i städerna och välj dina aktiviteter.
$3139
Southern cross - Lima till Rio
Från Nazcalinjerna i Perus öken till stranden i Ipanema sträcker sig denna 45-dagars resa med stora möjligheter för äventyr. Denna resan erbjuder en mix av aktiviteter men även tid för över för att upptäcka på egen hand.
$5906

Artiklar om att resa

Äventyrsresor

Småvägar och högland i Peru
Upplev Perus högland utanför de vanliga områdena och se fantastiska bergslandskap och avlägsna städer få turister besöker. Res till Cusco genom lokala byar och möt kulturen i Peru. Klättra den legendariska Inkaleden till Machu Picchu.
$1444
Hong Kong till Peking
Ta in stämningen i Hong Kong, flyt längs Yangtze på en kinesisk flodbåt och upptäck Kinesiska muren med andra som delar din aptit på äventyr. Njut av 18 dagar fyllda med Kinas stora sevärdheter. Detta är en minnesvärd resa!
$1611
Äventyret i Costa Rica
Om du vill njuta av Costa Ricas alla sevärdheter men samtidigt se några gömda skatter, boka den här resan. Landet är en av de mest biologiskt skiftande länderna i världen med alltifrån vulkaner och vilda djur till regnskogar och stränder.
$1444